Trouwpak kopen: 5 tips

Trouwpak kopen: 5 tips

Wanneer je dan eindelijk die grote vraag hebt gesteld (of gesteld gekregen hebt), dan is het nog niet voorbij. Sterker nog, dan begint het juist! Je moet namelijk nu alles regelen voor de bruiloft. Voor ons mannen betekent dat voornamelijk één ding: een trouwpak kopen. Daarom geeft GENTS je vandaag een aantal handige trouwpak kopen tips!

Het is een lastige vraag waar elke bruidegom voor komt te staan: waar moet ik op letten bij het kopen van een trouwpak? Doorgaans ligt de focus op de bruid en haar jurk. Desalniettemin is een mooi trouwpak net zo belangrijk. Zorg er dus voor dat ook jij er perfect en stijlvol uitziet. Dat wordt een fluitje van een cent met de volgende trouwpak kopen tips van GENTS. Dus ga er maar even goed voor zitten. Eerst geven we alle tips. Vervolgens lichten we per tip toe wat we er precies mee bedoelen.

5 trouwpak kopen tips

  1. Ga jezelf lekker oriënteren
  2. Laat jouw maten opmeten
  3. Neem de tijd om een trouwpak te kiezen
  4. Kies een stijl, kleur en materiaal die bij je past
  5. Vergeet de details niet

 

1. Ga jezelf lekker oriënteren

Met de eerste trouwpak kopen tip trappen we een beetje een open deur in: ga jezelf lekker oriënteren. Een bruid slaat niet voor niets allerlei trouwmagazines en tijdschriften met trouwjurken in. Het is vooral om te weten wat er allemaal mogelijk is. Welke trends gelden bijvoorbeeld momenteel voor trouwpakken? Wat kun je verwachten als je nu een winkel binnenloopt met het doel om een trouwpak te kopen? Daar kom je allemaal achter als je jezelf goed “voorbereid”. Bovendien wordt het vervolgens aanzienlijk makkelijker om een keuze te maken welk pak jouw trouwpak zal zijn.

Extra trouwpak kopen tip

Vraag in de oriëntatiefase ook even aan jouw partner waar zij of hij je graag in wilt zien. Check dan gelijk even waar jouw wederhelft voor gaat. Op die manier kun je daar gelijk rekening mee houden.

2. Laat jouw maten opmeten

Voor elk pak geldt de regel dat die goed moet passen. Zeker bij zo’n ceremonieel kostuum als jouw trouwpak is de pasvorm cruciaal. Daarom raden wij bij GENTS je aan om goed te weten wat jouw maten zijn. Weet je dit niet? Laat jouw maten dan opmeten door een professional. Hierdoor weet je precies welke maat de pantalon moet zijn en welke afmetingen een colbert moet hebben om jou perfect te passen. Ook door goed jouw maten te weten, wordt het weer een beetje makkelijker om het juiste trouwpak te kopen!

3. Neem de tijd om een trouwpak te kopen

Een valkuil voor veel bruidegoms is dat ze te laat beginnen met het zoeken naar een trouwpak. Hierdoor kom je uiteindelijk in de knoei met de tijd en moet je gehaast een keuze maken. Doe dat niet! Wij bij GENTS adviseren je om de tijd te nemen om een trouwpak te kopen. Nog beter: maak er een leuke dag van! Bel vooraf de winkel om eventueel te controleren wanneer het wat rustiger zal zijn, zodat je niet gestoord wordt door omgevingsgeluid. Daarnaast kun je bijvoorbeeld na het passen lekker uit eten met een paar vrienden. 

4. Kies een stijl, kleur en materiaal die bij je past

Wanneer je in de winkel staat of online zoekt, dan kom je er al snel achter dat er ontzettend veel keuze is. Niet alleen zijn er trouwpakken in verschillende kleuren. Daarnaast zijn er nog de materialen en stijlen. Wij bij GENTS raden je aan om vooraf al een voorselectie te maken. Dat wil zeggen dat je alvast even moet bedenken welke stijl, kleur en materiaal het beste bij jou en de gelegenheid passen. Zo is het wel handig om vooraf even de kleur af te stemmen met jouw partner. 

5. Vergeet de details niet

Uiteraard zijn de details, oftewel de accessoires, net zo belangrijk als het trouwpak zelf. Spendeer dan ook de nodige tijd om de juiste details voor jouw trouwpak te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de schoenen die matchen met jouw riem. Daarnaast wil je vanzelfsprekend wel een mooie das of strik dragen met bijpassende pochet. Vergeet overigens niet om aan sieraden te denken. Draag je bijvoorbeeld de manchetknopen van jouw vader? Of wil je graag jouw klassieke horloge combineren met jouw trouwpak? Neem deze dan mee tijdens het passen. Zo weet je precies hoe je eruit zal zien op de grote dag!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN