Over GENTS

Wat ooit begonnen is als studentenbedrijf om studenten te voorzien van een kostuum voor een gala groeide uit tot een gevestigde naam in de herenmode. Dat is in een notendop het succesverhaal van GENTS. Al sinds 1998 kleedt GENTS allerlei heren tot echte GENTLEMEN. Vandaar ook de naam GENTS. Vroeger werden studenten opgemeten en direct voorzien van een traditioneel rokkostuum vanuit een studentenkamer. De voorraad stond niet in een magazijn, maar hing netjes onder een hoogslaper in de kamer. Deze gang van zaken vond later plaats in iedere Nederlandse studentenstad. Inmiddels staat GENTS bekend als een nationale winkelketen met vestigingen verspreid over heel Nederland.

Ontstaan en succes van KostuumOutlet

De populariteit van het concept van GENTS nam vanaf het begin gestaag toe. Hierdoor was het na een aantal jaar niet meer mogelijk om vanuit studentenkamers te werken. Daarom werd in 2002 een tijdelijke winkel gestart in samenwerking met twee leveranciers onder de naam “KostuumOutlet”. De naam “GENTS” lieten we tijdelijk achter ons.

De voorraad van deze tijdelijk winkel hing natuurlijk niet ergens onder een bed, maar het werd in consignatie geleverd door de leveranciers. De winkel was gevestigd in een antikraakpand in Haarlem aan de Gierstraat. In de maanden november en december was KostuumOutlet daar actief. Het succes van de winkel was direct te merken. Gedurende deze periode werd de grootste omzet behaald met smokings. Verder bestond het assortiment destijds uit 4 verschillende pakken. Toen was ook onze iconische Mix & Match al verkrijgbaar.

Naar aanleiding van het succes in Haarlem werden er meer tijdelijke winkels geopend het daaropvolgende jaar. Dat ging helaas niet zonder slag of stoot. Retail draaide in 2003 namelijk als nooit tevoren. Hierdoor was er weinig leegstand in de winkelstraten. Toch kregen we het voor elkaar een locatie te vinden in Utrecht, Arnhem, Nijmegen en Breda. In al deze steden is vandaag de dag nog steeds een GENTS vestiging te vinden.

Vervolgens kregen we in 2004 de kans om in Groningen een winkel te openen. Door de jaren heen heeft deze vestiging een hechte klantenkring opgebouwd. Onze klanten omvatten een mooie mix van scholieren, studenten, werkende Nederlanders en natuurlijk ook dagjesmensen. Toen wij de mogelijkheid kregen om deze vestiging voor een langere tijd te huren, hebben we daar volmondig “ja” op gezegd. We hebben deze locatie inmiddels nog steeds. Hierdoor is de winkel in Groningen momenteel de oudste winkel van GENTS.

Herintroductie van GENTS

Door het succes van KostuumOutlet verdween langzaam maar zeker het tijdelijke karakter. We wilden de volgende stap zetten en dus geen “tijdelijke” winkels meer openen. Bovendien bestond het assortiment ondertussen uit zoveel meer dan enkel kostuums. Hierdoor dekte de naam “KostuumOutlet” niet meer de lading van onze visie. We besloten dat onze oorspronkelijke naam - GENTS - passender was. Een merk of naam veranderen doe je uiteraard niet zomaar; het is een proces. Daarom hebben we de winkels eerst “KostuumOutlet GENTS” genoemd. Daarna is de volgende stap gezet en nu zie je de naam “GENTS” op de gevels van al onze vestigingen staan.

Webshop voor herenmode

Nadat GENTS de pop-up stores had verruild voor fysieke winkels en deze goed draaiden, zijn wij op zoek gegaan naar nieuwe kansen. Al gauw kwamen we op het idee om een webshop voor herenmode te starten. Met de komst van het internet zijn er voor klanten ontzettend veel mogelijkheden bijgekomen wat betreft shoppen. Bovendien heeft niet iedereen meer de tijd om naar een winkel te gaan om kleren te passen en te kopen. Dankzij de GENTS webshop kan iedere klant nu een bestelling plaatsen waar en wanneer het hem/haar uitkomt. Ook online is GENTS dus niet te stoppen.

Groeiend assortiment

Met de jaren en het succes is ons assortiment vanzelfsprekend verder uitgebreid. Dat geldt zowel online als offline. Wij kwamen erachter dat er behoefte was aan betaalbare, kwalitatief goede gelegenheidskleding. Hierdoor vind je tegenwoordig ook uitstekende colberts, overhemden, dassen, pantalons, overjassen, truien, polo’s, chino’s en nog veel meer. Naast de beste prijs-kwaliteit verhouding staat GENTS bekend om het streven alle heren te transformeren tot gentlemen. Daarom zijn er ook brede en extra lange maten opgenomen in ons aanbod herenkleding. Hierdoor is er voldoende keuze en slaag jij gegarandeerd bij ons voor een stijlvolle outfit.

Daarnaast hebben we de mogelijkheid gekregen om onder een eigen label herenmode te produceren. In 16 jaar tijd heeft GENTS namelijk veel contacten opgedaan met textielproducenten. Bovendien beschikken we inmiddels over de nodige kennis. Zo letten wij altijd op de kwaliteit, werkomstandigheden, certificering en al dat soort zakelijke aspecten. Doordat er geen tussenhandelaar zit bij onze eigen labels, kan GENTS deze uitstekende kleding aanbieden tegen de scherpste prijzen. Hierdoor koop jij als klant bij ons altijd een kwalitatief goed product voor iedere gelegenheid - en dat voor de scherpste prijzen!

Altijd deskundig advies

Uiteraard besteden wij niet alleen aandacht aan onze producten. Zo staat goede service en deskundig advies ook hoog in het vaandel bij GENTS. Dit merk je onder andere aan het winkelpersoneel in onze vestigingen. Zij zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel binnen GENTS. Elke dag staan zij klaar om jou, de klant, stijladvies te geven. Ook als je enkel bekend bent met onze webshop, dan merk je de expertise die we in huis hebben. Zo vind je per categorie of product een tekstuele toelichting. Daarnaast leggen wij maar al te graag de etiquette uit die gepaard gaat bij het dragen van formele kostuums. Op die manier zorgen wij er ook voor dat iedere heer een echte gentleman kan worden.

Ook business to business

Naast de focus op particulieren staat GENTS inmiddels ook bekend als leverancier van gelegenheidskleding voor bedrijven, oftewel business to business. Diverse organisaties kopen graag hun werkkleding of gelegenheidskleding bij ons. GENTS heeft niet alleen de collectie. Daarnaast is er voor bedrijven een uitgebreid Never Out Off Stock programma. Hiermee garanderen wij dat de gekochte kleding altijd op voorraad blijft. Dit is voor veel bedrijven interessant, omdat zij nieuw personeel direct kunnen kleden in lijn met de rest. Bovendien maakt dit programma het erg eenvoudig voor organisaties om oude, versleten kleding te vervangen met nieuwe exemplaren. Regelmatig komen er tevens stylisten bij GENTS aankloppen om kleding mee te nemen voor TV opnames of musicals.

Toekomst van GENTS

Na al deze ontwikkelingen en het succes zijn we onze roots natuurlijk niet vergeten. GENTS zal altijd laagdrempelig zijn, duidelijk zijn en open staan voor iedere klant. Hierdoor voel jij je direct thuis bij ons! Zo geven we nog steeds goede deals aan studenten door middel van GENTS Students. Daarnaast heeft GENTS een duidelijk beeld voor de toekomst. Vanzelfsprekend willen we het behaalde succes verder uitbouwen. De website moet onder andere een verlengstuk zijn van de winkels en natuurlijk andersom. Het afgelopen jaar hebben we beide daarom flink onder handen genomen. Daar stoppen we natuurlijk niet. We hopen dat jij samen met ons uitkijkt naar wat de toekomst nog meer te bieden heeft voor GENTS!

 

 

IDENTITEIT

Gents B.V.
Gijsbrecht van Amstelstraat 127
1214 AW Hilversum
E-mailadres: info@gents.nl
Klantenservice: 020 752 98 69
KvK-nummer: 50187465
Btw-identificatienummer: NL822599193B01
IBAN: NL85 INGB 0674 4675 23
BIC: INGBNL2A