Zo kies je de perfecte galakleding voor jouw schoolgala

Zo kies je de perfecte galakleding voor jouw schoolgala

Eens in de zoveel tijd staat er een evenement in de agenda waarvan je niet zeker weet hoe je gekleed moet gaan. Het schoolgala is daar een goed voorbeeld van. Voor de meiden is het redelijk recht toe recht aan: een prachtige galajurk en je bent klaar. Maar wat trek jij als jonge man aan? Hoe kies je de perfecte galakleding voor jouw schoolgala? GENTS vertelt het allemaal in deze blog!

Het blijft toch een dingetjes: het schoolgala. Vooral het gala op de middelbare school kan tot behoorlijk wat keuzestress leiden. Wat trek je namelijk aan als man? Voor de dames is het duidelijk; zij trekken een galajurk aan. Nu denk je misschien: dan is er vast ook zoiets als een gala pak. Helaas is het niet zo simpel. Welke schoolgala outfit gepast is voor jou als man, is vaak afhankelijk van een aantal factoren. Als expert in formele herenkleding weet GENTS als geen ander hoe het nou precies zit. Daarom delen we maar al te graag met jou hoe ook jij gemakkelijk de perfecte galakleding voor jouw schoolgala uitzoekt. Om je goed op weg te helpen, verklaren we eerst waarom het in eerste instantie zo lastig kan zijn.

Galakleding voor de man

Wanneer we het hebben over een gala, dan kunnen we verschillende evenementen bedoelen. Zo kan het gaan over een gala op de middelbare school of over een studenten gala. Naarmate je ouder wordt, krijg je weer met andere gala’s te maken. Deze hebben doorgaans een formeler karakter in verhouding tot zoiets als een schoolgala. Door al deze verschillende soorten gala’s is het lastig om galakleding voor de man af te bakenen. De gala outfit kan namelijk per evenement variëren. De volgende tips zijn dan ook bedoeld voor galakleding voor een schoolgala. Ga je naar een formeel gala? Raadpleeg dan de gala dresscode om de gewenste etiquette te achterhalen.

Schoolgala outfit tips

Zodra het evenement is aangekondigd dan gaan de dames doorgaans gelijk al op zoek naar een perfect galajurk. Daarentegen weten de meeste heren niet waar ze moeten beginnen en stellen het liever zo lang mogelijk uit. Dat hoeft helemaal niet. Moet jij een schoolgala outfit samenstellen? Houd dan de volgende tips van GENTS in gedachten!

1. Minimaal een 2-delig pak

Niet iedereen neemt het schoolgala even serieus. Dat is een gevaarlijke misvatting die tot een modeflater kan leiden. Ben je namelijk van plan om alleen een jasje aan te trekken op een t-shirt en spijkerbroek? Dan is de kans groot dat je zeer underdressed verschijnt. Wij geven je daarom als tip mee dat je minimaal een 2-delig pak moet aantrekken voor jouw schoolgala. Dat wil zeggen dat je op z’n minst een colbert met bijpassende pantalon aan moet trekken. Dan speel je namelijk in ieder geval op safe.

2. Geen sneakers, maar herenschoenen

Iets wat je absoluut niet moet aantrekken in combinatie met jouw schoolgala outfit? Sneakers. Een gala, hoe formeel of informeel dan ook, blijft een bijzondere gelegenheid. Door sneakers onder een pak aan te trekken, doe je eigenlijk gelijk afbreuk aan jouw eigen gala outfit. Dit kun je gelukkig eenvoudig voorkomen door nette herenschoenen aan te trekken. Extra tip: pas de kleur van de schoenen aan op de kleur van jouw schoolgala pak. 

3. Denk aan de accessoires van galakleding

Uiteraard is geen enkele outfit compleet zonder de juiste accessoires. Dat geldt ook voor jouw schoolgala outfit. Ga je bijvoorbeeld voor een gala strik of stropdas? Wij van GENTS raden je aan om eerder voor een gala strik te gaan. Dat past beter bij de aard van het evenement. Naast een strik is jouw gala pak natuurlijk niet compleet zonder een pochet of lapel pin. Vind je zo’n doekje in het borstzakje iets te chique en formeel voor jouw outfit? Overweeg dan een lapel pin of een traditionele corsage. Doorgaans hoort een corsage natuurlijk wel een beetje bij het schoolgala. 

Dus moet jij nog een gala kostuum kopen? 

Staat jouw schoolgala inmiddels ook voor de deur en heb jij nog niet aan een gala pak gedacht? No worries! GENTS staat voor je klaar. Zowel online als in de fysieke winkels hebben wij alles op voorraad zodat jij moeiteloos jouw ideale gala outfit samen te stellen. Oriënteer jezelf gemakkelijk online om direct te ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Zo hebben we diverse betaalbare pakken waarmee jij perfect verschijnt op het feest. Ben jij niet bang om uit te pakken? Durf jij wel chique naar het schoolgala te gaan? In dat geval hebben we een prachtige smoking voor je!

 

Heb je ondanks de bovenstaande gala outfit tips nog wel wat extra hulp nodig? Dan ben je van harte welkom in een van onze winkels. Ons winkelpersoneel helpt je en zorgt dat je het perfecte schoolgala mee naar huis neemt. 

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN