3 manieren om Pasen te vieren in coronatijd

3 manieren om Pasen te vieren in coronatijd
Het lijkt haast niet waar te zijn, maar aankomend weekend staat Pasen alweer voor de deur. Dit jaar mogen we niet samen komen met familie onder het genot van een brunch, barbecue of diner. Wat moet je dan? Er zijn gelukkig nog genoeg andere manieren om de feestdagen goed door te komen. GENTS geeft daarom vandaag 3 voorbeelden hoe ook jij gezellig Pasen kunt vieren in coronatijd!

Normaal staan feestdagen in het teken van familie. Door de huidige omstandigheden met COVID-19 is dat echter geen optie - in ieder geval niet zoals we het normaal zouden doen. Door je wat aan te passen kun je nog steeds Pasen gezellig met vrienden en familie vieren - op de gepaste afstand. GENTS heeft de leukste ideeën verzameld en de top 3 zijn gekozen voor deze blog. Dus pak even een pen en papier of maak screenshots om te onthouden hoe ook jij zonder enige moeite nog steeds een leuke Paasdag kunt hebben in coronatijd.

#1 Online gezellig dineren

In de afgelopen weken hebben we allemaal wel een videocall gemaakt naar collega’s, vrienden of familieleden. Zo’n call kun je op diverse manieren doen. Heb je een goede camera op je laptop of een uitstekende webcam? Dan kun je ook op afstand dineren! Stel, je moet thuis blijven en je kunt niet bij je vriend of vriendin zijn. Plan dan een gezellig online diner. Hiervoor moet je van tevoren afspreken wat jullie gaan eten zodat jullie beide dit ook maken en tegelijkertijd hetzelfde eten.

Wees daarnaast op je paasbest. Voor de mannen onder ons is dat doorgaans een nette outfit. Bijvoorbeeld een pastelkleurig overhemd en een stijlvolle broek. Heb je geen gepaste outfit of wil je wel wat nieuws? Bestel dan snel nog even een nieuw overhemd compleet met fleurig colbertje als je dit niet in huis hebt. GENTS heeft speciaal nu leuke aanbiedingen! Vervolgens zet je de camera aan op je laptop, maken jullie verbinding en is het tijd om gezellig te dineren - op afstand!

Tip van GENTS: online dineren op deze manier is het makkelijkste te doen met een kleine groep in verband met de werkwijze van diverse videocall-platformen.

#2 Nieuwe spelletjes spelen

Tijdens de feestdagen zijn we ook geneigd om gezellig spelletjes met elkaar te spelen. In deze coronatijd is een bordspel met elkaar niet mogelijk, maar gelukkig zijn er nog genoeg andere spellen die je kunt spelen. Heb je bijvoorbeeld jonge neefjes en nichtjes? Vraag even via de app wat ze momenteel spelen. Misschien kun je met ze meedoen - op afstand. Daarnaast zijn spelletjes op de mobiel zoals WordFeud erg geliefd bij de volwassenen en zeker de wat ouderen onder ons.

Tip van GENTS: maak zo’n potje extra speciaal door er zelf een paaseditie van te maken. Dan mag je bijvoorbeeld alleen woorden neerleggen die iets met Pasen te maken hebben.

#3 Verspreid paas-gezelligheid

Ten slotte kun je op allerlei manieren de gezelligheid verspreiden. Heb je bijvoorbeeld een oudere oma die maar alleen zit? Maak dan een leuk paaspakket voor haar! Koop bijvoorbeeld een tijdschrift, een puzzel en wat lekker te knabbelen. Om het af te maken voeg je een persoonlijk kaartje toe met een boodschap. Nu kun je het geven! In plaats van dat je deze overhandigt, bel je natuurlijk aan en zet je het op de grond net als alle bezorgingsdiensten. Heb je bijvoorbeeld een goede vriend of vriendin die een beetje in de put zit? Bezorg dan een kleinigheidje, zoals een bosje bloemen. Zo zijn er genoeg manieren te bedenken om toch even het voor jezelf én voor andere gezellig te maken.

Heb jij nog goede tips om Pasen gezelliger te maken in coronatijd? Deel ze dan meteen met mensen uit je omgeving! Deze periode komen we alleen samen nog beter uit. Dus stuur toch dat berichtje of maak even dat spontane belletje: zoiets kleins kan al het verschil maken tijdens Pasen in coronatijd.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN