Stel eenvoudig de beste avondkleding outfit samen

Stel eenvoudig de beste avondkleding outfit samen

Zoveel dresscodes, zoveel etiquettes waar jij je aan moet houden. Wat trek je aan als er bijvoorbeeld ‘avondkleding’ of ‘gala’ op de uitnodiging vermeld staat? Heb je werkelijk geen idee? Dan ben je bij GENTS aan het juiste adres. Als expert in formele herenmode delen wij graag onze kennis met jou - zeker als het etiquette betreft. Daarom leggen we vandaag concreet uit hoe je eenvoudig de beste avondkleding outfit samenstelt.

Geen enkel feest is hetzelfde. Bij de ene gelegenheid gelden er strikte kledingvoorschriften terwijl bij het andere feest juist casual kledij wordt verwacht. Om aan te geven hoe je gekleed moet gaan, staat er een dresscode vermeld op de uitnodiging. Deze dresscode geeft aan volgens welke etiquette jij gekleed moet gaan. Voorkom dat je een faux pas begaat en houd je daarom altijd aan de etiquette. Staat er ‘avondkleding’? Dan wordt er over het algemeen verwacht dat de dames in galajurk en de mannen ‘black tie’ kostuum dragen of een ander formeel outfit verschijnen. Maar wat houdt dat concreet in? Hoe stel je eenvoudig de beste avondkleding outfit samen? GENTS geeft antwoord!

Formele en chique dresscode

Doorgaans zijn feesten en partijen in de avond een formele gelegenheid. De mate van formaliteit voor zo’n evenement kan sterk uiteenlopen. Van een gezellig verjaardagsfeest tot aan een speciale uitreiking: welke outfit jij aantrekt is afhankelijk van de gelegenheid. Daarom is het erg fijn als er expliciet een dresscode vermeld staat. Dan weet je direct welke kleding gepast is en wat je zeker niet moet aantrekken. Zo is ‘avondkleding’ een relatief formele en chique dresscode. Over het algemeen wordt deze etiquette verwacht bij gala’s, exclusieve feesten en uitreikingen. Als man trek je bij deze dresscode een formeel kostuum aan. Zo kun je gaan voor de ‘white tie’, maar de kans is dan groot dat je overdressed verschijnt op het feest. Een smoking of op z’n minst een formeel pak bestaande uit een formele pantalon met stijlvol dinner jacket is wat dat betreft een veiligere keuze voor jouw avondkleding outfit. 

Zelf de beste avondkleding outfit samenstellen

De eerste outfit die je kunt samenstellen is een formeel kostuum, zoals een smoking. Een pak op maat kan een duur grapje zijn, maar dat hoeft niet. Je kan voor jouw avondkleding outfit een smoking huren. Toch is dat vaak niet de ideale oplossing. Vaak zie je bij zo’n smoking aan de kwaliteit en pasvorm dat deze gehuurd is. GENTS schiet je daarom te hulp indien je voor een zacht prijsje een smoking zoekt als avondkleding outfit. Bij GENTS koop je namelijk goedkoop een complete smoking die vervolgens in de winkel op maat vermaakt kan worden. Hierdoor hoef je geen grof geld uit te geven en zie je er nog steeds picture perfect uit. 

Wil je liever geen smoking aantrekken? Dan heb je nog andere opties voor de beste avondkleding outfit! Je hoeft niet te investeren in een compleet 3-delige smoking om de beste avondkleding outfit samen te stellen. Bij de dresscode avondkleding is het voornamelijk belangrijk dat je gekleed gaat in een formeel kostuum of een strak pak. Een net 3-delig pak (bij voorkeur in de kleur zwart) is ook een uitstekende keuze als avondkleding outfit. Je maakt je outfit compleet door lak- of veterschoenen te dragen. Tip van GENTS: gaat het om een schoolgala? Vergeet dan niet een corsage of lapel pin!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN