Praktische cadeaus voor Vaderdag

Praktische cadeaus voor Vaderdag

Moederdag is alweer een tijdje geleden en binnenkort zijn de vaders aan de beurt. Vaderdag staan namelijk voor de deur. Een cadeau kopen voor je pa kan een hele uitdaging zijn. Wat vindt de beste man nou eigenlijk leuk? Kun jij wel wat tips gebruiken om jouw vader blij te maken op Vaderdag? GENTS noemt vandaag een paar praktische cadeaus die altijd scoren bij de vaders van Nederland. Dus lees gerust verder. Dan weet je binnen een paar minuten wat jij aan jouw vader gaat geven op die bijzondere zondag. 

Vaderdag wordt in Nederland altijd op de derde zondag in juni gevierd. Deze dag waarbij we de vaders in het zonnetje zetten is de tegenhanger van Moederdag. In het begin van de 20ste eeuw werd deze dag voor vaders bedacht door een vrouw uit de Amerikaanse staat Washington. Zij was door verloop van omstandigheden samen met haar zussen grootgebracht door haar vader. Eenmaal volwassen vond zij dat ook vaders wel een bijzondere dag verdienden, maar hoe? De Amerikaanse vrouw was al bekend met het concept van Moederdag en besloot zo’n dag ook voor vaders op te richten. Toevallig is Vaderdag hierdoor een jaar na Moederdag opgericht. 

Wat voor cadeau?

Zowel vaders als moeders zijn natuurlijk altijd trots op hun kinderen. Hierdoor wordt elk presentje gewaardeerd. Naarmate we ouder worden, blijkt het toch lastig te zijn om deze traditie in stand te houden. Ga je namelijk uitbundiger uitpakken met het cadeau, want je bent zelf inmiddels ook volwassen? Of houd je het juist klein, omdat het “maar” Vaderdag is een geen verjaardag? Het hoeft gelukkig allemaal niet zo moeilijk te zijn. GENTS heeft wat uitstekende cadeaus verzameld om jou wat inspiratie te geven voor Vaderdag. De sleutel tot ons succes? Vaders zijn vaak gek op cadeaus die praktisch zijn. 

Praktische cadeaus om te geven op Vaderdag

Over het algemeen werken de cadeautjes die je gaf toen je klein was niet meer. Juist nu je wat ouder bent kun je veel leukere dingen geven aan je vader op Vaderdag! Heeft jouw vader bijvoorbeeld een favoriet drankje, is hij een grote fan van een muzikant of gaat geen enkele wedstrijd van zijn sport aan hem voorbij? Dan is het uitzoeken van een cadeau super makkelijk. Geef een leuke geschenkverpakking, koop een vinyl van dat ene album of verras je pa met kaartjes voor de wedstrijd. Voor iedereen onder ons die echt werkelijk geen idee heeft, hebben wij van GENTS wat praktische cadeaus verzameld die perfect zijn voor Vaderdag:

  1. Een bijzondere stropdas (daar hebben vaders die op kantoor werken nooit genoeg van);
  2. Manchetknopen met een persoonlijk verhaal;
  3. Een stijlvolle dasspeld;
  4. Vrolijke sokken.

Kleine presentjes combineren

Vind je het niet leuk om alleen een paar accessoires te geven op Vaderdag? Combineer het dan met iets anders! Stel, jouw vader vindt een rood wijntje op z’n tijd wel lekker. Er zijn winkels die een leuke cadeauverpakking hebben voor een fles waarop een boord van een smoking is te zien. Hoe leuk is het om voor Vaderdag zo’n cadeauverpakking te combineren met een strik en manchetknopen! Is je pa eerder een liefhebber van gebak en zoetigheid? Koop dan een leuke taart en doe bijvoorbeeld de stropdas er alvast omheen.

Vaderdag zal zeker slagen nu jij (met een beetje hulp van GENTS) weet wat je voor jouw vader gaat kopen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN