Neo-dandy als de look voor deze zomer

Neo-dandy als de look voor deze zomer

Nu de zonnestralen zich vaker stralen staan wij van GENTS alweer te springen voor de zomer. Naast heerlijk terrasjes pakken staat dit nieuw seizoen namelijk ook in het teken van de nieuwe trends. Vandaag bespreken we de trends die het helemaal gaan worden in de zomer van 2019. Er is onder andere een duidelijke scheiding tussen de trends voor werkkleding en casual. De look voor deze zomer voor heren? Street style herenmode en dan neo-dandy om specifiek te zijn. Wat is neo-dandy? GENTS legt het uit!

Ondanks dat de zomer nog niet officieel is begonnen, zijn ontwikkelingen van de trends voor dit seizoen al druk bezig. GENTS zit natuurlijk bovenop elke nieuwe trend die de kop opsteekt. Wil jij graag bijblijven met de trends voor herenmode deze zomer, maar weet je niet zo goed hoe? GENTS schiet je te hulp! Vandaag bespreken we eerst kort de algemene trends die eraan zitten te komen deze zomer. Vervolgens zoomen we in op een opmerkelijke stijl die alle aandacht trekt, namelijk de neo-dandy look.

Algemene herenmode zomertrends 2019

Inmiddels is het wel duidelijk dat er deze zomer een tweedeling zal zijn tussen nette kleding die je bijvoorbeeld op werk draagt en de casual kleding voor de vrije tijd. Daarnaast is het opmerkelijk dat de jaren ‘90 en de jaren ‘80 weer een herintrede doen bij diverse doelgroepen. Zo valt het GENTS op dat de jongeren een voorkeur hebben voor de stijl uit de jaren ‘90 en de smaak van de iets oudere mannen vooral overeenkomt met de jaren ‘80. Overigens zijn combinaties van deze stijlen ook van harte welkom in de zomer van 2019. Het is wel opvallend dat de street style herenmode vooral de spotlight steelt. Dandyisme is weer terug van weggeweest in een nieuwe vorm: de neo-dandy look!

Street style herenmode en neo-dandy

Neo-dandy is een look die ontstaan is op de straat. Daarom behoort deze stijl ook wel tot de street style herenmode. Je zou wellicht de combinatie van herenmode en street style niet verwachten, maar onder andere door series zoals Peaky Blinders is er weer nieuwe interesse in deze tak van de herenfashion. Zo werd tijdens de Men’s Fashion Weeks al opgemerkt dat de mode stijl van het dandyisme vaker te zien is op straat. Omdat de stijl ‘dandy’ eigenlijk al best wel oud is (het bestaat al eeuwen!), wordt de stijl van de nieuwe dandy’s daarom ‘neo-dandy’ genoemd. 

Waarom dandyisme?

Nu vraag jij je misschien af waarom zo’n eeuwenoude stijl plots weer terug te zien is op straat. Om hier antwoord op te geven, moet je wel bekend zijn met het idee achter dandyisme. GENTS heeft alle kennis in huis en legt je natuurlijk graag even uit wat dandyisme is en waarom het een nieuw leven wordt ingeblazen deze zomer. Het eerste dat je moet weten is dat dandyisme vaak in verband wordt gebracht met ijdelheid en peacocking, oftewel haantjesgedrag. Bij de dandy stijl gaat het namelijk om jezelf. Jij zet jouw kleren in als een vorm van zelfexpressie. Daarom is de kwaliteit, pasvorm en vooral de tailoring belangrijk. 

Dat is echter niet alles. Door gekleed te gaan in de dandy stijl, maak je ook een statement. Ooit is dandyisme ontstaan als een culturele beweging. Door geraffineerde en uitgesproken outfits te dragen werd het contrast pijnlijk groot met de toen heersende uniformiteit en middelmatigheid. Je zou dus kunnen stellen dat de dandy look is ontstaan als ironisch protest tegen toen heersende maatschappij. Deze achterliggende gedacht van dandyisme vormt de basis voor neo-dandy.

De neo-dandy look

Wanneer je niet op de hoogte bent van het dandyisme, dan kun je nooit een echte neo-dandy look realiseren. Er is namelijk een flinterdunne lijn tussen stijlvol dressing up en kitscherig overdressing. Om de neo-dandy look te creëren moet een neo-dandy beschikken over een bepaalde stijl en klasse. Zo ga je nooit onverzorgd de deur uit. Alles aan jou is tiptop in orde. Zo is perfect passende kleding ook erg belangrijk. Wil je een neo-dandy look? Dan is een kostuum op maat eigenlijk een vereiste. Helaas kan dat best prijzig zijn, maar GENTS heeft de oplossing! Bij ons op locatie kunnen we kostuums vermaken en aanpassen zodat ze beter passen. 

Naast kleding met perfecte tailoring zijn er nog een aantal andere kledingstukken een vereiste voor een echte neo-dandy. Met de volgende uitbundige items kun jij als neo-dandy deze zomer doorkomen:

Originaliteit en een uitgesproken smaak

Vind je het lastig inschatten wat wel bij een neo-dandy look past en wat niet? Dan is het goed om te onthouden waar dandyisme omdraait: originaliteit in combinatie met een uitgesproken smaak. In feite is alles wat van de geldende norm afwijkt, al interessant voor jou als neo-dandy. Het advies van GENTS is daarom ook: ontwikkel lekker jouw unieke kledingstijl. Durf vooral te proberen en te combineren. Deze zomer mag je de neo-dandy in je vrijlaten!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN