Het trouwseizoen staat alweer voor de deur

Het trouwseizoen staat alweer voor de deur

Trouwen mag in feite het hele jaar door. Toch is er een periode aan te wijzen waarin er opmerkelijk veel bruiloften plaatsvinden. Daarom spreken we over een ‘trouwseizoen’. Nu de astronomische lente van start is gegaan, krijgen niet alleen dieren de neiging elkaar op te zoeken. Het trouwseizoen staat met andere woorden alweer voor de deur. Heb jij alles in huis om een bruiloft bij te wonen? Misschien staat jouw eigen trouwerij wel in de agenda! GENTS geeft altijd graag stijladvies - dus ook voor het trouwseizoen!

Beetje bij beetje stijgen de temperaturen en komt de zon steeds vaker tevoorschijn. Daarnaast merk je ook dat het net even eerder (en langer) licht blijft buiten. Door het veranderende seizoen slaat bij een deel van Nederland zeer specifieke kriebels toe; de trouwkriebels. Voor je het doorhebt barsten de steden uit van de feestjurken, trouwpakken en natuurlijk mogen we de uitbundige vrijgezellenfeestjes niet vergeten. Kortom, het trouwseizoen staat alweer voor de deur!

Wat is het trouwseizoen?

Het hele jaar door kun je in Nederland trouwen. Er is geen afspraak wanneer de ideale periode is to tie the knot. Toch merken we bij GENTS dat er een specifieke periode in het jaar beduidend de voorkeur krijgt van stelletjes over de hele wereld: de lente en de zomer. Het mooie weer, de bloemen die in bloei staan en de algehele verbetering van het humeur lokken het natuurlijk wel een beetje uit. Wanneer je deelneemt aan een bruiloft of als je simpelweg een trouwerij bijwoont, dan wil je er vanzelfsprekend tiptop uitzien. Het is immers een speciale gelegenheid! Voor alle mannen die nog wel wat stijladvies kunnen gebruiken voor het komende trouwseizoen, geeft GENTS een aantal handige tips voor bruiloft kleding mannen.

Trouwseizoen tip #1

Ben je een gast op de bruiloft van je maat? Check dan even goed wat er allemaal op de uitnodiging staat. Tijdens het trouwseizoen heerst er namelijk de traditie om een dresscode te geven aan de genodigden. Wanneer er zo’n dresscode vermeld staat op de uitnodiging, dan moet jij je er natuurlijk aanhouden. Een dresscode zorgt namelijk voor saamhorigheid tijdens zo’n feestelijke gelegenheid als een bruiloft. Weet je niet zo goed waar de dresscode voor staat? Alle informatie over dresscodes en de bijbehorende etiquette vind je gelukkig ook op GENTS.

Trouwseizoen tip #2

Is er geen strikte dresscode? Dan heb je veel meer vrijheid wat betreft jouw outfit. Zo kun je ervoor kiezen om een stijlvol, standaard pak te dragen. Daarmee zit je namelijk altijd wel goed. GENTS heeft een aantal classy opties als je voor deze veilige keuze gaat. Durf je wel voor iets anders te gaan? Dan raden wij je aan om een kijkje te nemen in ons assortiment trouwpakken. Daar vind je allerlei bijzondere pakken geschikt voor iedere bruiloft - binnen of buiten het trouwseizoen.

Heb je bijvoorbeeld een trouwerij in de lente? Kies dan voor lichte, pastel tinten. Is het eerder een klassieke bruiloft? Je zit dan altijd goed met een uitstekend grijs of donkerblauw trouwpak. Naast de kleur is het ook verstandig om op de stof te letten. Kom je er zelf maar niet uit welk trouwpak het meest geschikt is? Schroom je dan niet om een van onze winkels te bezoeken. Het personeel van GENTS staat te popelen om je te helpen de juiste keuze te maken tijdens het trouwseizoen.

Trouwseizoen tip #3

De laatste tip die wij je mee willen geven, is misschien wel de belangrijkste: never overdress. Over het algemeen wordt deze tip meegegeven aan de vrouwen tijdens het trouwseizoen, maar voor mannen geldt deze gouden regel natuurlijk ook. Wanneer jij een echte gentleman bent, dan houd je er rekening mee dat je niet de bruidegom overschaduwt met jouw gekozen trouwpak. De hele dag draait immers om het bruidspaar. Uiteraard mag jouw outfit stijlvol zijn, maar het moet geen showstopper zijn. Die rol is weggelegd voor het trouwpak van de bruidegom.

Klaar voor het seizoen vol bruiloften!

Gewapend met de bovenstaande stijltips van GENTS ben jij natuurlijk helemaal klaar voor het komende trouwseizoen. Het enige dat jij nog hoeft te doen, is lekker te feesten! Een bruiloft is immers een feestelijke gelegenheid. Door alle zaken eromheen wordt dat nog wel eens vergeten tijdens het trouwseizoen. Dus stel je outfit samen, trek het aan (en check jezelf nog een keer of twaalf om te zorgen dat alles perfect zit) en gaan! Samen met GENTS ben je gegarandeerd binnen een mum van tijd tiptop in orde voor het trouwseizoen.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN