Feest outfit compleet voor St. Patrick’s Day?

Feest outfit compleet voor St. Patrick’s Day?

De kabouters laten binnenkort weer hun gezichten zien en je ontkomt de hele dag niet aan de kleur groen. Je raadt het al: zondag 17 maart is het St. Patrick’s Day! Hoog tijd om al jouw groene kleding en groene accessoires uit de garderobe tevoorschijn te halen. De kabouters, de shamrocks en het bier staan immers op je te wachten. De enige voorwaarde van St. Patrick’s Day? Je moet wel iets groens aantrekken. Laat dat nou gelukkig heel makkelijk zijn met GENTS!

Wat ooit alleen in Ierland werd gevierd, is inmiddels uitgegroeid tot een wereldbekende feestdag. We hebben het natuurlijk over St. Patrick’s Day. Naast het Guinness bier is deze feestelijke dag een van de beroemdste exportproducten geworden van Ierland. De afgelopen jaren is het ook naar Nederland overgewaaid. Zeker in bepaalde delen van het land word je op 17 maart overvallen met een tsunami aan groen. Dus ga jij er ook op uit tijdens St. Patrick’s Day dit jaar? Dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je feest outfit er ook klaar voor is. Daarom geeft GENTS je alle informatie die je nodig hebt met betrekking tot St. Patrick’s Day!

Alles over deze Ierse feestdag

Voordat je zomaar de kroeg induikt zondag 17 maart, is het wel handig om het een en ander te weten over deze Iers feestdag. De meningen verschillen weliswaar over het verhaal achter St. Patrick’s Day. In de volksmond is St. Patrick in ieder geval een heilige die slangen uit Ierland verdreef. Dit zou namelijk het gebrek aan slangen op het eiland op mythische wijze verklaren. Volgens experts staan de slangen weer symbool voor iets anders. Hoe je het ook wendt of keert, op 17 maart wordt in ieder geval de Ierse heilige herdenkt. Verder is de shamrock (een klavertje met drie blaadjes) hét symbool voor deze feestdag.

Waarom groen op St. Patrick’s Day?

Naast de oorsprong is het handig om te weten, dat er een soort ongeschreven regel geldt op St. Patrick’s Day. De Ierse feestdag wordt natuurlijk altijd in verband gebracht met de kleur groen. Dit is (stiekem) een Amerikaanse traditie die ergens in de 18de eeuw ontstond. De legende gaat namelijk als volgt: tijdens St. Patrick’s Day komen de leprechauns (kabouters) tevoorschijn. Deze kleine wezentjes worden afgebeeld in groene kledij. Wanneer de kabouters iemand op 17 maart zien lopen die hun favoriete kleur (groen natuurlijk) niet draagt, wordt die persoon geknepen. Die legende wordt vandaag de dag ook toegepast. Draag je geen groen komende zondag 17 maart? Zit er geen duidelijk groen accent in jouw feest outfit? Dan word je namelijk geknepen. Daarom moet jouw feest outfit een groen tintje hebben. GENTS maakt jouw zoektocht naar iets groens voor St. Patrick’s Day in één klap eenvoudiger!

St. Patrick’s Day outfit samenstellen

Heb je nog helemaal geen feest outfit? Dan begin je vanzelfsprekend bij het begin. In dit geval moet je een keuze maken: ga je helemaal in het groen gekleed of houd je het bij groene accessoires? Voor de echte kabouters onder ons heeft GENTS een stijlvol, groen pak. Vind je dat net iets te chique? Trek dan deze comfortabele groene trui aan. Zo ga jij geheel in stijl naar de kroeg op St. Patrick’s Day. Natuurlijk hoef je niet een complete groene outfit samen te stellen. Je kunt ook heel eenvoudig een groen accent toevoegen aan jouw feest outfit door middel van accessoires.

Groene accessoires gebruiken

Veel mannen vinden het wel een beetje te ver gaan om gelijk een compleet pak in het groen aan te schaffen voor één dag. Natuurlijk kun je zo’n uitstekend pak van GENTS altijd dragen. Wanneer je toch op zoek bent naar andere manieren om een feest outfit voor St. Patrick’s Day samen te stellen, dan zijn accessoires je grootste vriend. Lucky for you ben je bij GENTS aan het juiste adres. In ons assortiment kom je namelijk allerlei groene accessoires tegen die uitermate geschikt zijn voor St. Patrick’s Day. Trek bijvoorbeeld knalgroene bretels aan over een wit overhemd of t-shirt. Ga je voor wat meer klasse? Maak dan jouw feest outfit compleet voor St. Patrick’s Day door middel van een groene stropdas, groene manchetknopen en natuurlijk groene pochets.

 

Dus trek zondag 17 maart je groene GENTS feest outfit aan, stop een shamrock voor geluk in je zak en je bent helemaal klaar om St. Patrick’s Day te vieren!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN