Goed voorbereid op wisselvallig weer

Je kent vast het probleem. In de ochtend is het prachtig mooi weer en besluit je je lekker zomers aan te kleden voor de rest van de dag. Naarmate de dag vordert is het mooi weer plots verdwenen en heeft het plaats gemaakt voor een dikke laag bewolking. Er valt dan ineens een verkoelende bui. Vervolgens breekt onverwachts toch de zon weer door. Hoe kun jij je nou goed voorbereiden op dit wisselvallige weer? De oplossing: draag een outfit met laagjes! GENTS behandelt in deze blog hoe jij goed voorbereid bent op wisselvallig weer.

In ons kikkerlandje is het niet vreemd als het weer ineens omslaat. Dat maakt het alleen niet minder vervelend. Hoe bereid je je dan goed voor op zulk wisselvallig weer? Met jouw kleding kun je jezelf hier gemakkelijk tegen wapenen. Hoe? Door laagjes te dragen. Trek een outfit aan waarbij je diverse lagen over elkaar hebt. Als je dit slim aanpakt, dan zie jij er altijd stijlvol uit - ongeacht het wisselvallige weer in Nederland. Vind je het lastig om jezelf goed voor te bereiden op wisselvallig weer of ben je geen ster in het dragen van een outfit met laagjes? In deze blog geeft GENTS een paar praktische tips voor elke laag!

Laag 1. Wit t-shirt met ronde of V-hals

Je bent vanzelfsprekend met de eerste laag. Zorg voor een t-shirt dat je onder een overhemd of trui kan dragen, maar die er ook stijlvol uitziet wanneer je het als enige laag draagt. Houd dit shirt altijd in een basic kleur, zoals wit of zwart. Kies overigens ook voor een goed passend shirt. Zo moeten de naden van de schouders op jouw schouders vallen. Daarnaast is het belangrijk dat het shirt goed aansluit, maar niet plakt op jouw lichaam.

Laag 2. Casual overhemd of polo

Kies dan de tweede laag. Dit kledingstuk mag meer uitgesproken zijn dan de andere lagen van jouw outfit. Ga bijvoorbeeld voor een overhemd met een opvallende bloemenprint, een casual overhemd met maokraag of een overhemd met een subtiel jacquard patroon. Ga je het overhemd gedurende de dag een keer uittrekken? Draag dan een strijkvrij overhemd. Strijkvrij, ofwel non-iron, zorgt ervoor dat jouw overhemd minder snel kreukt. Een andere goede optie voor de tweede laag is een poloshirt.

Laag 3. Warmte door een trui, pullover, zomerjas of gilet

Zeker wanneer het ‘s avonds afkoelt komt deze laag goed van pas. Gebruik daarom als derde laag een lichte zomerjas, een nette trui (pullover) of creëer een verfijnde look met een gilet. Wanneer je bij de tweede laag een uitgesproken print of kleur draagt, zorg dan dat de derde laag weer wat ingetogener is. Hierdoor blijft de algehele uitstraling van de outfit stijlvol.

Nog een paar top tips

Tot slot hebben we nog wat tips die voor elke outfit van toepassing zijn, niet alleen wanneer je verschillende laagjes draagt. Zorg dat jouw kleding altijd schoon en gestreken is. Jouw kleding kan kwalitatief nog zo goed zijn en nog zo mooi er uit zien, wanneer het echter niet schoon of ongestreken is, sla je de plank altijd mis. Draag overigens kleding die past bij jouw lichaamstype. Een slim fit overhemd in combinatie met een bourgondisch buikje staat niet erg chique en zit tevens niet lekker. Hetzelfde geldt voor een modern fit overhemd als je een slank figuur hebt. Koop regelmatig nieuwe kledingstukken die je makkelijk kunt combineren met wat je al in huis hebt. Zo voorkom je eenvoudig dat je altijd in dezelfde setjes loopt.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN