Gelegenheidskleding voor studenten

Gelegenheidskleding voor studenten

Dankzij een soort sociale code besluiten we in ons alledaagse leven en voor bijzondere evenementen wat voor kleding we aantrekken. Die kleding is dan namelijk volgens bepaalde regels gepast voor de situatie. Dit soort kledingvoorschriften kunnen op diverse manieren tot stand komen. Een doelgroep waarbij kledingvoorschriften en gelegenheidskleding een must is, zijn  studenten. GENTS heeft een bijzondere band met studenten. Daarom bespreken we deze keer gelegenheidskleding voor studenten!

Een dresscode, oftewel kledingvoorschrift, is een bepaalde regel die aangeeft wat er van jou verwacht wordt op het gebied van kleding. Het overgrote deel van deze voorschriften zijn cultureel bepaald. Dat wil zeggen dat de exacte dresscode per land kan verschillen. Ook binnen één cultuur zijn subculturen te vinden die mogelijk weer hun eigen interpretatie hebben van de bekende kledingvoorschriften. Een voorbeeld van zo’n subcultuur is de studentenwereld. Gelegenheidskleding voor studenten kent dus meer dan eens zijn eigen variatie op de algemene dresscode. Bovendien kunnen de voorschriften van gelegenheidskleding voor studenten ook weer verschillen per stad of zelfs per vereniging. Gelukkig zijn er een aantal dresscodes van gelegenheidskleding voor studenten die overal gelden.

Formele kostuums

Studenten organiseren met enige regelmaat allerlei evenementen. Bierfeesten, chique gala’s en uitbundige etentjes zijn voor bijna iedere zelfrespecterende studentenvereniging een normale gang van zaken. Hierdoor is de kans groot dat er op een gegeven moment van jou verwacht wordt dat je verschijnt in een formeel kostuum. Gelegenheidskleding voor studenten hoort er dus bij. Over het algemeen is de smoking erg populair als gelegenheidskleding voor studenten. Zodra je ergens op de uitnodiging “black tie” ziet staan, dan weet je dat een smoking gewenst is. Naast de smoking wordt ook het rokkostuum vaak opgegeven als gelegenheidskleding voor studenten. De kledingvoorschriften voor dit formele kostuum is het tegenovergestelde van black tie, namelijk “white tie”. 

GENTS Students

Formele kostuums kunnen best prijzig zijn. Zeker voor de gemiddelde student is een smoking of rokkostuum een duur grapje. Niet bij GENTS. Wij zijn zelf ooit gestart vanuit een studentenkamer ergens in de stad. Daarom heeft GENTS altijd een goede band gehad met studenten. Zo houden wij onder andere rekening met de prijs van gelegenheidskleding voor studenten. In onze webshop vind je daarom ook een aparte categorie ‘Students’. Daar vind je gelegenheidskleding voor studenten en alles wat daarbij hoort. Denk hierbij aan galakleding, speciale dassen en natuurlijk kroegjasjes.

Kroegjasjes als gelegenheidskleding voor studenten

Vaak gelden er binnen de studentenvereniging niet alleen dresscodes voor speciale evenementen. Meestal zijn er tevens allerlei voorschriften voor de kleding die je draagt tijdens het uitgaan. Zo is het bij een groot aantal studentenverenigingen vanzelfsprekend dat je minimaal een colbert draagt. Het nadeel daarvan is wel dat jouw nette jasje er aan het eind van de rit niet meer zo stijlvol uitziet. Daarom is er speciaal als gelegenheidskleding voor studenten een alternatief te verkrijgen bij GENTS: kroegjasjes. Dit zijn goedkope colberts die ideaal zijn voor studenten. Voor een paar tientjes scoor je al zo’n kroegjasje. De gunstige prijs maakt het een stuk minder vervelend als jouw jasje na een avond stappen smerig is of misschien zelfs kapot. Je koopt immers zo weer een nieuw exemplaar bij GENTS!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN