Dit draag je als man op een zomerbruiloft

Dit draag je als man op een zomerbruiloft

Binnenkort een trouwerij? Deze kleding draag je als man op een zomerbruiloft!


Het is weer zomer! Dat betekent lekker lange dagen en aangename temperaturen. Wij snappen dus wel dat in deze periode de meeste bruiloften plaatsvinden. Mensen zijn over het algemeen vrolijker en je hebt de mogelijkheid om heerlijk te borrelen en dineren in de buitenlucht. Als gast bij een zomerbruiloft sta je echter wel voor een uitdaging, want wat trek je aan? Je wilt er natuurlijk stijlvol en gekleed bijlopen, maar wel zonder dat het zweet je op de rug staat. Wij helpen je met inspirerende tips om als man de perfecte zomerse outfit voor een bruiloft te vinden.


Algemene kledingregels voor heren op een bruiloft


Als je aan de zomer denkt, denk je misschien al gauw aan korte broeken, teenslippers en vrolijke overhemden met korte mouwen. Dat is natuurlijk prima voor in je vrije tijd, maar een bruiloft is een formele aangelegenheid. Hiervoor kleed je je dus netjes. Houd daarom rekening met de algemene kledingregels voor heren op een bruiloft:

  • Besteed aandacht aan accessoires. Draag bijvoorbeeld een vlinderdas of pochet. Bonuspunten als je de kleur matcht met de kleur van je schoenen!
  • Draag het juiste paar schoenen. Bij een antraciet of blauw pak zijn zwarte en bruine schoenen altijd goed. Draag je een lichtgrijs pak? Dan zijn lichtbruine schoenen ook een goede optie.
  • Witte sokken zijn not done. Ondanks dat wit een frisse kleur is die vrijwel overal bij past, zijn witte sokken niet geschikt voor een bruiloft. Sokken met een leuk printje daarentegen wel!

Hoe chic je je kleedt is afhankelijk van de dresscode. Kijk voor alles wat je moet weten over dresscodes op onze pagina etiquette. Ook als er geen dresscode is, gaan de bruid en bruidegom er over het algemeen van uit dat je er op je best uitziet. Draag dus feestelijke maar nette kleding, zoals een overhemd met een colbert. Synthetische stoffen laten weinig lucht door en kunnen daardoor zweetvlekken veroorzaken – niet zo chic! Kies daarom voor luchtige materialen als linnen en katoen om jezelf koel te houden.

Summer chic als dresscode voor heren

Een luchtige outfit is dus altijd een goed idee voor een bruiloft in de zomer. Maar wat trek je precies aan? Als de dresscode summer chic is, dan is het voor heren gebruikelijk om een pak te dragen in lichte, zomerse kleuren. Denk hierbij aan lichtgroen of pastelroze. Bij de dresscode summer chic is een colbert niet verplicht. Laat deze dus lekker weg als het erg warm weer is. Kies voor een effen overhemd of een overhemd met een zomerse print. Behalve het colbert kun je ook de vlinderdas of stropdas weglaten. Laat in plaats daarvan de bovenste knoopjes van je overhemd open voor een wat nonchalantere look. Zo is het geheel gelijk wat luchtiger!

Geen dresscode? Geen paniek!

Is er geen dresscode en weet je echt niet wat je aan moet trekken? Maak je geen zorgen. Hou in je achterhoofd dat je bent uitgenodigd vanwege de relatie die je hebt met het bruidspaar, niet vanwege je outfit. Staar je dus niet blind op het vinden van de perfecte outfit, maar zorg ervoor dat je er vooral netjes en feestelijk uitziet. Bij een meer informele bruiloft kun je – bij gebrek aan een pak – kiezen voor je mooiste overhemd in combinatie met een donkere (spijker)broek. Zorg ervoor dat alles vrij is van gaten en kreukels, trek je netste schoenen aan en je bent er helemaal klaar voor!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN