Herenpak kopen? Hier moet je op letten!

Herenpak kopen? Hier moet je op letten!

Het lekkere weer laat steeds meer van zich zien, en dat betekent dat het trouwseizoen is begonnen! De meeste bruiloften vinden plaats wanneer er de meeste kans is op mooi weer, namelijk tussen mei en september. Bij zo’n speciale gelegenheid als een bruiloft hoort natuurlijk ook een piekfijne outfit. Mocht je nog geen mooi herenpak hebben, dan is dit het moment om er een te kopen. Bij GENTS vind je nette pakken voor heren van hoogwaardige kwaliteit. Weet je niet goed waar je op moet letten bij het kopen van een herenpak? Lees dan gauw verder.


Voor welke gelegenheid koop je het pak?


Natuurlijk zijn bruiloften niet de enige gelegenheid om een pak te dragen. Ook bij bijvoorbeeld een gala, sollicitatie of begrafenis is het gebruikelijk om in pak te komen. Bij het kopen van een herenpak is het daarom goed om stil te staan bij de gelegenheid waarvoor het pak zal dienen. De dresscode van een bruiloft is vanzelfsprekend anders dan van een begrafenis. Bovendien hanteren veel aanstaande huwelijkspartners hun eigen dresscode voor hun bruiloft. Kijk voor alles wat je moet weten over dresscodes op onze pagina etiquette.

Koop je voor het eerst een pak? Dan is het wellicht een goed idee om een pak te kopen dat je voor meerdere gelegenheden kunt gebruiken. Kies in dat geval voor gangbare kleuren die makkelijk te combineren zijn, zoals een effen donkerblauw pak of een pak in antracietkleur. Donkerblauw en antraciet zijn als basis voor vrijwel alle gelegenheden geschikt.

Welke maat moet je hebben?


Een pak voor heren hoort perfect te zitten, dus het is belangrijk dat je de juiste maat hebt. Laat je dus tijdens het passen adviseren door iemand die er verstand van heeft, of hou rekening met de volgende tips bij het vinden van de perfecte maat:

De belangrijkste tip: Zorg dat de schoudernaad past op je schouders. De mouw- en broeklengte kan de kleermaker gemakkelijk aanpassen, maar voor de schouders is dat een stuk lastiger. De schoudernaad moet precies over de schouders vallen tot het punt waar je schouders overgaan in je arm. Is de schoudernaad van je colbert langer dan je schouders? Neem dan een maat kleiner. Is de schoudernaad korter dan je schouders? Neem dan een maat groter.
Kijk of het colbert wijd genoeg is door je armen over elkaar te doen. Trekt de stof op je rug? Neem dan een maat groter.

Voor de lengte van het colbert is het mooi als het net over je zitvlak komt. Laat het colbert niet daaronder uitsteken.

Zorg dat de band van de pantalon niet te strak zit. Als de band tijdens het staan al aan de strakke kant is, zal dit gaan knellen tijdens het zitten. De pantalon moet eenvoudig dicht te knopen zijn.

Bij GENTS hebben we een ruime keuze aan verschillende maten pakken. Onze maten lopen van maat 42 tot en met maat 64, en bovendien hebben we een breed scala aan lengte- en breedtematen. Bij ons vind je dus altijd wel een pak dat bij jou past!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN