Voor elke gelegenheid het perfecte overhemd

Voor elke gelegenheid het perfecte overhemd

Overhemden kun je tegenwoordig in allerlei soorten, maten en uitvoeringen bestellen. Wij van GENTS weten dat natuurlijk als geen ander. Door het overgrote aanbod overhemden, is het weliswaar lastig om dat ene uitstekende overhemd te scoren. Wat draag je tijdens een formeel evenement en wat kan prima in de vrije tijd aangetrokken worden? Menig man en vrouw worstelt op een bepaald moment in zijn leven wel met deze vragen. Daarom geven wij je vandaag tips hoe jij moeiteloos voor elke gelegenheid het perfecte overhemd aantrekt. 

Tijdens het kopen van een nieuw overhemd sta je waarschijnlijk niet echt stil bij het uiteindelijke gebruik van het kledingstuk. Over het algemeen schaffen we nieuwe kleding aan, omdat er een ‘noodzaak’ is. We hebben het simpelweg nodig. Stel, je krijgt een uitnodiging voor een formeel black tie feest. Dan moet je volledig in smoking met smokinghemd, dinner jacket en smoking pantalon verschijnen. Daarom koop je bijvoorbeeld een smokinghemd. Na het evenement gooi je de kleding in de kast en denk je er niet meer overna. Ergens is dat best zonde, toch?

Perfecte overhemd vinden 

Vandaag gaan we je niet alleen vertellen welke overhemden je voor welke gelegenheden moet kopen. De kans bestaat dat je het perfecte overhemd al simpelweg in de kast hebt liggen. Soms is het eerder een gebrek aan kennis waardoor bepaalde overhemden in de vergetelheid raken. GENTS vindt dat zonde! Wanneer je geïnvesteerd hebt in een prachtige overhemd, dan wil je deze natuurlijk dragen totdat het versleten is. Daarom zijn wij van mening dat het eerder een kwestie is van het perfecte overhemd vinden, dan per se het perfecte overhemd kopen. Per gelegenheid geven wij je om die reden wat handige en concrete tips. Zo kom jij gegarandeerd strak en stijlvol voor de dag op elk event! 

In de vrije tijd

Als je geen sociale verplichtingen hebt van een formele of zakelijke situatie, dan kun je altijd ontzettend leuk variëren met kleding. Denk bijvoorbeeld aan gewaagde prints, aparte kleuren of allebei. In je vrije tijd is het perfecte overhemd een overhemd dat niet alleen comfortabel zit, maar ook casual is. Iedereen heeft van tijd tot tijd wel eens een regenachtige zondag die gespendeerd wordt in joggingbroek met Netflix aan. Voor alle situaties in je vrije tijd waarbij je nog wel stijlvol voor de dag wilt komen, raden wij vrolijke overhemden aan met vrolijke kleuren en patronen. Zo is bijvoorbeeld onze Blumfontain multicolor hemd een perfect overhemd voor in de vrije tijd. 

In een zakelijke sfeer

Wat je in een vrije tijd doet of draagt, houd je meestal gescheiden van de werkvloer. Wanneer je in een kantoor werkt, dan kan het zo zijn dat effen overhemden de standaard zijn. Een overhemd in een effen kleur staat namelijk stijlvol, zakelijk en leidt niet te veel af. Daarom is bijvoorbeeld een lichtblauw, wit of zacht groen hemd een perfect overhemd voor een zakelijke sfeer. Heb jij nog veel zakelijke overhemden in de kast liggen? Dan adviseren wij dat je vooral zachte tinten en effen kleuren draagt. Neem bijvoorbeeld onze contrast groen hemd. Dit overhemd is gemaakt van katoen. Hierdoor is dit perfecte overhemd uitstekend voor de dagen dat de temperatuur ineens omhoog schiet. 

Tijdens een feest of formeel evenement

Dan resteert ons nog één soort gelegenheid om te bespreken: de feestelijke of formele situaties. De eerste tip die we je meegeven is check of er een dresscode is. Bij een aangegeven dresscode hoort een bepaalde etiquette. Zoals we eerder zeiden hoor je bij een black tie evenement een smoking aan te trekken. Dan is een smokinghemd het perfecte overhemd. Is er geen bepaalde richtlijn wat de kleding betreft aangegeven? Ga dan niet gelijk helemaal loco! You dress to impress, not to harass. Zorg er altijd voor dat je overhemd afgestemd is op je pantalon en accessoires. Je mag zeker spelen met kleuren en patronen, zoals je maar niet op een karikatuur gaat lijken van een kindertekening. Het perfecte overhemd voor zo’n gelegenheid is dus een hemd dat uitstekend past bij de algehele outfit.

Nog meer advies voor het perfecte overhemd?

Heb je ondanks de bovenstaande tips nog steeds wat extra informatie nodig om het perfecte overhemd voor de gelegenheid te vinden? Loop dan een van onze vestigingen binnen! GENTS heeft winkels verspreid over heel Nederland. Het winkelpersoneel van iedere GENTS winkel beschikt over de nodige expertise op het gebied van stijl en over de kennis van het assortiment. Hierdoor vind je alsnog het perfecte overhemd voor elke gelegenheid. 

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN