Koffers inpakken: hoe bereid je je voor op wisselvallig weer?

Koffers inpakken: hoe bereid je je voor op wisselvallig weer?

Koffers inpakken: hoe bereid je je voor op wisselvallig weer?

Nu de zomervakantie is begonnen trekken we er massaal op uit. Dat betekent ook: koffers inpakken en bedenken welke kleding je allemaal mee moet nemen. Natuurlijk hoop je op zoveel mogelijk zon en aangename temperaturen op je vakantiebestemming, maar niets is zo veranderlijk als het weer. Het is dus handig om op elk weertype voorbereid te zijn. Veel kleding meenemen is echter onpraktisch, want warme kleding is vaak zwaar en neemt bovendien veel ruimte in beslag. Hoe bereid je je voor op verschillende weertypes, zonder te veel mee te nemen? GENTS geeft je 3 praktische tips!

Tip 1) Neem kleding mee die je in laagjes kunt dragen

Of je nu naar een warm land gaat of lekker in Nederland blijft; de kans op slecht weer is altijd aanwezig. Bovendien kan het ook in warme landen ‘s avonds flink afkoelen. Precies dan is het fijn als je iets over je outfit kunt aantrekken. Neem dus altijd een vest of dunne zomerjas mee in je koffer, zodat je voorbereid bent op lagere temperaturen. Een zomerjas voor heren is licht, dus je neemt het makkelijk mee. Bovendien neemt zo’n dunne zomerjas weinig ruimte in beslag. Perfect dus om ‘s avonds laat nog aangenaam in de buitenlucht te vertoeven. 

Tip 2) Combineer op verschillende manieren

Om goed voorbereid op het weer te zijn hoef je in principe niet veel kleding mee te nemen. Je hebt al genoeg aan een paar basic items, helemaal als je zorgt dat je jouw kleding op allerlei manieren kunt combineren. Zo kan je met slechts drie broeken en vier shirts tot wel twaalf verschillende kledingcombinaties maken. Hierbij is het handig om zoveel mogelijk te kiezen voor neutrale kleuren en de printjes te beperken, zodat je de items eenvoudig kunt mixen & matchen. Neem daarnaast kleding mee die je zowel formeel als casual kunt dragen, zoals een polo of overhemd en een nette bermudabroek. Als je verder nog afwisselt tussen lange en korte mouwen en broekspijpen, ben je helemaal goed voorbereid op wisselvallig weer.

Tip 3) Draag je zwaarste items onderweg

Je bespaart ruimte in je koffer door je zwaarste items al aan te trekken op de heenreis. Zware kleding neemt namelijk vaak ook veel ruimte in beslag. Pak je koffer dus in met je lichtste kledingstukken zoals korte broeken, overhemden en shirts met korte mouwen en trek voor onderweg je lange broek, trui en dichte schoenen aan. Vooral als je met het vliegtuig reist komt deze tip van pas, want in de cabine kan het aardig koud zijn. Het is dus fijn om meerdere laagjes warme kleding aan te hebben. Bovendien voorkom je op die manier dat je misschien extra geld moet betalen omdat je koffer te zwaar is. Twee vliegen in één klap!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN