Herinner jij International Suit Up Day nog?

Herinner jij International Suit Up Day nog?

Aankomende zondag 13 oktober is het ‘International Suit Up Day’. De kans bestaat echter dat jij geen idee hebt waar deze dag voor staat. Waarom is deze dag bijvoorbeeld in het leven geroepen? Wat is de reden waarom je een pak aan zou moeten trekken op International Suit Up Day? GENTS brengt je met deze blog binnen een paar minuten op de hoogte. Hierdoor weet jij straks alles over International Suit Up Day!

Inmiddels is het alweer een aantal jaar geleden dat de serie ‘How I Met Your Mother’ voor het eerst op de TV te zien was. Wanneer je de herhalingen niet meetelt, dan is het maar liefst alweer 5 jaar geleden dat de laatste aflevering uitgezonden werd. How I Met Your Mother startte op 19 september 2005 en op 31 maart 2014 viel het doek voor de serie. Gedurende deze periode kreeg de serie een enorme hoeveelheid loyale fans. De serie is in dat opzicht vergelijkbaar met het succes dat ‘Friends’ (1994 - 2004) behaalde. Maar wat heeft How I Met Your Mother te maken met International Suit Up Day? Alles!

Barney Stinson

Zoals je misschien wel weet bevat de vriendengroep die in deze serie centraal staat allerlei bijzondere, opmerkelijke karakters. Eentje steelt, als je het GENTS vraagt, altijd de show: Barney Stinson. Dit karakter vindt het single-zijn heerlijk, doet aan lasertag en versiert om de haverklap vrouwen. Het meest opmerkelijk aan Barney Stinson is het feit dat hij vrijwel altijd in een pak verschijnt. Gedurende 9 seizoenen van de serie zijn er namelijk slechts 18 scènes waarin de eeuwige vrijgezel zonder pak te zien is. Naast het dragen van een maatpak, staat Stinson tevens bekend om zijn iconische slogan “Suit Up!”. Daarmee probeert hij zijn vrienden te enthousiasmeren ook een maatpak aan te trekken. Hoe is dan vervolgens die slogan verbonden met International Suit Up Day?

International Suit Up Day dankzij HIMYM

Je voelt de bui waarschijnlijk al hangen: de fans van How I Met Your Mother hebben deze wereldberoemde uitspraak van Barney Stinson gepakt en 13 oktober uitgeroepen tot ‘International Suit Up Day’. Hierdoor is International Suit Up Day in feite een eerbetoon aan de serie, en dan specifiek aan Barney Stinson. Aangezien de serie zelf al 5 jaar geleden gestopt is, is de aandacht voor International Suit Up Day aardig weggeëbd. Dat is ergens wel jammer, vinden wij bij GENTS. Niets past een man immers als een pak. Dat beaamt Barney Stinson ook: hij heeft het nummer ‘Nothing Suits Me Like a Suit’ erover geschreven. Doe daarom ook mee met International Suit Up Day!

Meedoen aan International Suit Up Day

Wil jij dit jaar wel meedoen met deze internationale dag voor het pak? Weet je alleen niet hoe? Het enige wat je eigenlijk moet doen, is een gepast pak dragen op 13 oktober. De voorwaarde is daarbij wel dat je een pak draagt ongeacht waar je ook naartoe gaat. Op International Suit Up Day trek je een pak aan als je naar werk moet, naar school gaat, als je lekker thuis op de bank zit of als je uit gaat. Wanneer je inspiratie nodig hebt, kijk dan gerust in onze webshop. GENTS heeft namelijk allerlei stijlvolle pakken op voorraad die uitermate geschikt zijn om te dragen tijdens International Suit Up Day. Trek bijvoorbeeld een elegant 3-delig pak aan of combineer een kleurrijke colbert met een overhemd en pantalon. Nog meer suggesties nodig? Dan kun je altijd de serie How I Met Your Mother nog een keer bingewatchen om inspiratie op te doen!

 

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN