De geschikte etiquette voor een strand bruiloft

De geschikte etiquette voor een strand bruiloft

Het trouwseizoen is in volle gang. Dankzij het doorgaans prima of zelfs warme weer in de zomer is het trouwen op het strand de afgelopen decennia aanzienlijk populairder geworden. Het is immers niet alleen een mooie trouwlocatie. Trouwen aan zee heeft ook simpelweg iets romantisch. Ga jij binnenkort trouwen op het strand of heb je zojuist een uitnodiging ontvangen voor een strand bruiloft? GENTS brengt je op de hoogte van de geschikte etiquette voor zo’n strand bruiloft!

Ieder jaar start die romantische periode weer: het trouwseizoen. Eerder hebben we het trouwseizoen al toegelicht, compleet met praktische trouwseizoen tips. De blog van vandaag sluit daarop aan. We zitten namelijk middenin die periode vol bruiloften. Hierdoor bestaat er een kans dat je binnenkort een strand bruiloft in de agenda hebt staan. Misschien denk je zelf na om te trouwen op het strand. De frisse lucht van de oceaan, het prachtige uitzicht en het geruststellend geluid van de golven. Het strand is onbetwistbaar een mooie trouwlocatie. Daarom is trouwen aan zee populairder geworden. Toch weet niet iedereen wat de dresscode voor zo’n strand bruiloft is. Wat trek je aan bij het trouwen aan zee? Welke outfit is gepast voor een strandhuwelijk? GENTS brengt je op de hoogte van de etiquette voor een strand bruiloft!

Waarom trouwen op het strand?

Het weer in Nederland lijkt misschien niet helemaal geschikt voor een strand bruiloft. Toch hebben we de laatste jaren vaker een mooi voorjaar of prachtige zomer. Daarom kiezen steeds meer stelletjes ervoor om ‘ja’ tegen elkaar te zeggen op een unieke, mooie trouwlocatie in plaats van in een gebouw. De reden waarom het trouwen op het strand zo populair is geworden? Het is een heerlijke locatie, er is veel ruimte en in het geval van slecht weer is er altijd nog het strandpaviljoen waar je kunt trouwen. Verder is er ook simpelweg iets magisch aan een strand bruiloft. De sfeer is geweldig. Kortom, redenen genoeg waarom strand bruiloften meer en meer voorkomen. 

Etiquette voor strand bruiloft

Zoals bij veel formele, feestelijke gelegenheden geldt er bij een strand bruiloft ook een dresscode. Ben je een gast op een strandhuwelijk? Dan selecteer je uiteraard een outfit die in lijn staat met de etiquette voor een strand bruiloft. Alleen moet je wel weten wat gepast is tijdens het trouwen op het strand. Als specialist in formele herenkleding is GENTS vanzelfsprekend op de hoogte van alle dresscodes. Die kennis delen we ook graag met jou! 

Summer chic tijdens een strandhuwelijk

De kledingstijl voor een strand bruiloft is uiteraard feestelijk. Tegelijkertijd is de sfeer tijdens een strandhuwelijk wat informeler dan wanneer de bruiloft plaatsvindt in een gebouw, zoals in een kerk of op het gemeentehuis. De etiquette voor een strand bruiloft houdt rekening met dit bijzondere karakter van trouwen op het strand. ‘Summer chic’ is een zomerse look met een elegante uitstraling. Ideaal dus wanneer je deelneemt aan een bruiloft op het strand. Maar wat houdt de dresscode summer chic in voor de heren onder ons en hoe gaan de dames gekleed?

Trouwpak of een stijlvolle outfit

Is het jouw strand bruiloft? Dan ga je als echte heer natuurlijk in een prachtig trouwpak dat perfect past bij de trouwjurk van jouw geliefde. Een trouwpak voor een strandhuwelijk mag elke kleur zijn die bij jullie thema past. Tip van GENTS: kies voor een trouwpak met een ademende stof. Als het tropisch warm is, dan wil jij natuurlijk niet elke keer de pareltjes zweet van je voorhoofd vegen. 

Ga jij niet trouwen op het strand, maar ben je een gast? Dan kun je simpelweg in een mooi pak gaan. Kies voor zachte tinten om gekleed te gaan in lijn met de summer chic dresscode. Trek bijvoorbeeld een mooie chino aan met een overhemd en jasje in een andere kleur. Het is niet erg moeilijk om een stijlvolle outfit samen te stellen voor een strand bruiloft. Als je de t-shirts en spijkerbroeken in de kast laat liggen, dan zit je al gauw goed!

Dames gekleed volgens summer chic

Als dame zijn de opties voor gepaste kleding voor een strand bruiloft bijna ontelbaar. Ben jij de bruid? Dan kun je een luchtige trouwjurk overwegen of de show stelen tijdens jouw strand bruiloft met een zwierige jurk. Waarschijnlijk heb je al een prachtig exemplaar gevonden en kan je niet wachten op die aan te trekken. Is het niet jouw strand bruiloft? Gaat een (goede) vriend(in) trouwen op het strand? Dan is het aan te raden om een luchtig jurkje te kopen in een zachte pasteltint. Met een bijpassende clutch en stijlvolle sieraden maak je jouw outfit voor de strand bruiloft echt compleet.

Tip van GENTS: neem wel een jasje of vest mee naar de stand bruiloft. Het kan aan de kust richting de avond erg afkoelen.

 

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN