GentleMinions: stijlvol in pak naar de nieuwe Minions-film

@archie.barber

GentleMinions: In pak naar de nieuwe Minions-film

Wie wel eens op TikTok scrolt, heeft de trend ongetwijfeld voorbij zien komen: jongemannen die strak in pak naar de bioscoop gaan voor de nieuwe film Minions: The Rise of Gru. Met stropdas en al naar de film gaan klinkt als een trend waar GENTS – als specialist in pakken  graag achter staat. Maar helaas zorgt deze nieuwe trend nu al voor problemen in diverse bioscopen. Sommige Britse bioscopen hebben daarom zelfs maatregelen genomen tegen de zogenaamde GentleMinions. Wat houdt de nieuwe trend GentleMinions precies in? En waarom verbieden sommige bioscopen het nu om in formele kleding naar de film te gaan?

Wat is de nieuwe TikTok-trend #GentleMinions precies?

Bijna iedereen is wel bekend met de vrolijke gele snuiters uit de animatiefilm Despicable Me. De Minions, zoals deze gele mannetjes heten, verschijnen al sinds 2010 wereldwijd op het grote doek. De nieuwste film met de Minions in de hoofdrol is The Rise of Gru, de film waar deze hele hype om draait. De trend is begonnen met één TikTok-filmpje onder de hashtag GentleMinions. Hierin zie je Gen-Z’ers, de generatie die is opgegroeid met de Minions-films, in formele kleding naar deze film gaan. Vaak met een banaan als accessoire, verwijzend naar de lievelingssnack van de Minions. Al snel werd het TikTok-filmpje opgepikt door andere jongeren die het filmpje nadeden, en sindsdien gaat #GentleMinions viral.

Waarom je door deze trend niet meer in pak naar sommige bioscopen mag

De GentleMinions-trend begon in Engeland, waar verschillende bioscopen inmiddels maatregelen nemen tegen de trend. Zo is het in sommige Britse bioscopen nu verboden om in formele kleding naar de film te gaan. De reden hiervoor is dat er nu zoveel jongeren naar de nieuwe animatiefilm gaan, dat andere bezoekers er last van hebben. Het zijn dan ook vaak geen geruisloze bioscoopbezoekjes: de Gen-Z’ers komen in grote groepen en  juichen, springen en schreeuwen om hun enthousiasme voor de nieuwe film te betuigen. Het verbieden van de trend gaat dus niet zozeer om het pak dat de jongeren dragen, maar om de overlast die de GentleMinions-trend veroorzaakt.

Het perfecte GentleMinions-pak vind je bij GENTS

Gelukkig is formele kleding in de bioscopen in Nederland niet verboden. Sterker nog, het wordt vaak juist gewaardeerd als je wat moeite in je outfit stopt. Een bioscoopbezoek is tenslotte een avondje uit en daarvoor mag je je best netjes uitdossen. De komende tijd is de film Minions: The Rise of Gru nog te zien in de bioscoop. Of je nu naar deze film gaat, of toch liever de GentleMinions-invasie vermijdt: een pak kan wat ons betreft altijd. Ben je bang dat je dure pak binnen de kortste keren onder de colavlekken en popcornkruimels zit? Ga dan voor onze stijlvolle brasjassen. Zo ben je netjes gekleed, maar hoef je je geen zorgen te maken dat je colbert vies wordt. Ideaal om een avondje de GentleMinion uit te hangen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN