Dit draag je bij een party chic dresscode

Dit draag je bij een party chic dresscode

Party chic is een dresscode die vooral voorkomt bij bruiloften waar je op een spetterend feest kunt rekenen. Deze dresscode wordt ook wel feestelijk chic genoemd. Met de dresscode party chic wordt er van je verwacht dat je netjes gekleed gaat, maar wel met een feestelijk tintje. Je outfit moet dus een verrassend, feestelijk element hebben. Trek dus niet alleen chique kleding aan, maar zorg ook voor een leuk printje of opvallende accessoires voor een feestelijke touch.

Dresscode party chic voor heren

De party chic dresscode is breder dan de meeste andere dresscodes, zoals summer chic of white tie. Je hebt veel vrijheid in je outfit, zolang het maar feestelijk en chic is. Deze keuzevrijheid kan het echter ook lastig maken om een geschikte outfit te vinden. Dus wat trek je nou aan bij een party chic dresscode?

  • Een net pak als basis

Kies met party chic als dresscode in de basis voor een mooi pak. Dit kan een pak met een effen kleur zijn, maar met deze feestelijke dresscode kun je ook kiezen voor een pak met streepjes of een ander patroon. Ga je voor een effen kleur? Dan kun je een opvallend overhemd kiezen om het party-element naar voren te laten komen. Kies bij een effen colbert dus voor een overhemd met bijvoorbeeld een glanzende stof of een opvallende print.

  • Pantalon of toch spijkerbroek?

In plaats van een nette pantalon kunnen mannen met de party chic dresscode ook een mooie zwarte spijkerbroek dragen. Zorg er wel voor dat deze er knap uitziet. Scheuren, kreukels, vlekken en wassingen zijn een no-go. Hou er ook rekening mee dat een spijkerbroek alleen geschikt is voor een (semi-)informele gelegenheid. Op bijvoorbeeld een bruiloft draag je dus beter geen spijkerbroek. Speel je liever op veilig? Laat dan de spijkerbroek achterwege; met een mooie, nette pantalon of chino zit je altijd goed.

  • Voeg een feestelijk element toe

Bij de party chic dresscode kunnen dames zich uitdossen met make-up en opvallende sieraden. Voor heren is het wat lastiger om een feestelijk element toe te voegen aan een nette outfit, maar met een beetje creativiteit los je dit gemakkelijk op. Kies bijvoorbeeld niet voor alledaagse bruine schoenen, maar ga eens voor veterschoenen met een printje of hippe kleuren: netjes en feestelijk tegelijk. Ook kun je als man chique accessoires toevoegen, zoals een vlinderdas met leuke print of een felgekleurde pochet. Zo maak je jouw party chic outfit helemaal af. Let er uiteraard wel op dat je outfit niet te druk wordt: balance is key!

 

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN