Ruilen en retourneren

Mocht jouw bestelling toch niet helemaal naar wens zijn helpen wij jou graag met het vinden van een alternatief. Je kunt hiervoor tijdens kantooruren (maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur) contact via 020-7529869. Je kunt 24/7 contact opnemen via klantenservice@gents.nl. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste maat, pasvorm, kleur of artikel en natuurlijk bij andere vragen.

Artikelen gekocht in onze webshop:

 • Voor artikelen die in onze webshop zijn gekocht geldt een zichttermijn van 14 dagen.
 • Binnen deze periode kun je zonder opgaaf van redenen artikelen retourneren in één van onze winkels of terugsturen naar ons hoofdkantoor.
 • Ruilen of retourneren ná deze 14 dagen kan tot 30 dagen na ontvangst maar alleen indien dit in de eerste 14 dagen na ontvangst schriftelijk bij GENTS is aangegeven.
 • De artikelen dienen ongedragen te zijn met alle labels bevestigd.
 • De terugbetaaltermijn is zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de herroepingsrecht mededeling door GENTS.
 • Is de maat niet goed bestel een andere maat opnieuw online of ruil gratis in één van onze winkels.

Artikelen gekocht in onze webshop kunnen op 3 manieren geruild/geretourneerd worden:

 1. Gratis in een van onze fysieke winkels
  Hierbij dient een ingevuld retourformulier en de factuur meegenomen te worden. In de meeste gevallen heb je een retourformulier ontvangen bij jouw bestelling. Anders is deze hier te downloaden.
  Klik hier voor een winkel bij jou in de buurt en de desbetreffende openingstijden.
 2. U kunt de producten via een vervoerder van uw keuze retourneren naar ons hoofdkantoor. In dat geval zijn de retourkosten voor uw rekening.
  Uiteraard is het ook mogelijk om artikelen zelf retour te sturen met een vervoerder naar keuze. Ook hier zijn de verzendkosten voor eigen rekening. Let er hierbij wel extra op dat u het retourformulier (klik hier voor het retourformulier) of een kopie van uw factuur mee stuurt en uw retourpakket retour stuurt naar het volgende adres:

  Ons retouradres:
  GENTS B.V.
  o.v.v. Retouren + ordernummer
  Lemelerbergweg 15
  1101AJ Amsterdam

 3. Zelf versturen naar ons magazijn i.s.m. Returnless (verzendkosten voor eigen rekening)
  Het is ook mogelijk om artikelen retour te sturen naar ons magazijn via Returnless. De verzendkosten zijn hierbij voor eigen rekening. Via onze retourpartner Returnless kun je eenvoudig naar ons versturen vanuit heel Europa. Je hebt (afhankelijk van gekozen label) geen printer nodig.. Klik op onderstaande link om jouw retourzending aan te melden via Returnless.
  https://gents.returnless.com/nl

Artikelen gekocht in een van onze winkels:

Voor artikelen die in onze fysieke winkels zijn gekocht geldt dat de artikelen binnen 14 dagen geruild kunnen worden voor andere artikelen en/of een waardebon/geldrestitutie. Ga hiervoor naar de desbetreffende winkel met de originele aankoopbon. De artikelen dienen ongedragen te zijn met alle labels bevestigd. 

Gevolgen van de herroeping
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening. Indien het retour afzender is gestuurd zal er € 6,95 in rekening gebracht worden. Voor landen buiten Nederland zal dit 15 euro bedragen.

 • Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.
 • Voor een correcte afhandeling dien je het ruil/retour/herroepingsformulier volledig en correct in te vullen. Je kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat je van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht. Klik hier om het ruil/retour/herroepingsformulier nogmaals te verkrijgen
 • Je kunt het pakket afleveren bij ons in de winkel. Dit heeft het voordeel dat je dan retourkosten bespaart. Klik hier voor een overzicht waar onze winkels gevestigd zijn.
  • Wellicht kunnen wij je interesseren voor een ander product. Zo niet, kun je het aankoopbedrag zo spoedig mogelijk terug ontvangen op jouw bankrekening (binnen uiterlijk 5 werkdagen wanneer betaald met IDEAL, en uiterlijk binnen 14 dagen wanneer besteld met credit card). Je laat jouw geretourneerde producten achter in de winkel.
 • Let erop dat je het pakket voldoende frankeert. Onvoldoende gefrankeerde pakketten komen voor jouw rekening. Het aankoopbedrag wordt zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen teruggestort op jouw bankrekening of creditcard. Voor verdere vragen kunt je terecht bij onze klantenservice
 • Indien het aankoopbedrag onder de €50,- uitkomt zullen de reguliere verzendkosten in rekening gebracht worden.
 • Indien het aankoopbedrag onder het minimale bestel bedrag (kortingsbon) uitkomt, zal het kortingsbedrag van het aankoopbedrag afgehaald worden.