De morning coat herontdekt als bruidegom outfit!

De morning coat herontdekt als bruidegom outfit!

Bij een bruiloft is het gebruikelijk dat het bruidspaar en de gasten verschijnen in stijlvolle kleding. Om te garanderen dat iedereen zich hieraan houdt, wordt er doorgaans een dresscode meegegeven op de uitnodiging. Wij van GENTS hebben gemerkt dat een royale klassieker herontdekt is: de morning coat voor de bruidegom is weer helemaal terug van weggeweest! Met deze blog brengt GENTS je binnen een paar minuten volledig op de hoogte. Hierdoor kan ook jij modieus en tegelijkertijd klassiek het jawoord geven!

Een bruiloft is een one of a kind moment. Daarom proberen we op allerlei manieren deze dag nog specialer te maken. Zo kun je voor een thema bruiloft gaan of een unieke locatie uitzoeken. Een andere eenvoudige manier om jouw trouwerij dat extra’s te geven is door een dresscode te hanteren. Als bruidegom kun je namelijk stijlvol verschijnen in een morning coat. Deze royale klassieker is een zeer formeel kostuum dat gereserveerd is voor echt bijzondere gelegenheden. Uiteraard is het dan wel zo leuk dat de gasten in een gelijksoortig kostuum verschijnen. Aangezien de morning coat niet zo bekend is als andere formele kostuums (denk aan smokings en rokkostuums), weet je misschien niet waar we het over hebben. 

Dit is een morning coat

Er zijn diverse formele kostuums voor heren. Niet elke outfit is echter geschikt voor een bruiloft en een gewoon pak is soms niet speciaal genoeg. Daarom lijkt de morning coat weer in opkomst te zijn als bruidegom outfit. Wat is een morning coat? Dit is de Engelse naam voor het jacquet, een zeer formeel gelegenheidskostuum voor heren dat enkel overdag gedragen mag worden. Een morning coat ofwel jacquet is vooral goed te herkennen aan de karakteristieke lange jas. De voorpanden van deze jas lopen afgerond uit in lange achterpanden. Verder bevat het jacquet maar één knoop. Uiteraard bestaat het formele kostuum uit meer dan alleen de jas. Wanneer je deze klassieker wilt dragen op jouw trouwdag, dan moet je er wel voor zorgen dat je volledig voldoet aan de bijbehorende etiquette per kledingstuk.

Als gentlemen compleet in stijl

Ten eerste draag je een jacquet alleen na zonsopgang en tot zonsondergang. Hierdoor moet je (net als de bruid) een andere outfit dragen tijdens het diner en feest in de avond. De morning coat verruil je dus voor een tweede outfit. Wanneer je aan de gasten vraagt of ze ook in jacquet verschijnen, dan is het wel zo netjes om te vermelden dat een tweede outfit nodig is voor de festiviteiten in de avond. Een goede optie hiervoor is een smoking.

Ten tweede draag je onder de traditionele morning coat een klassiek jacquet overhemd en vest. Het witte overhemd moet dubbele manchet, een blinde sluiting en liggende boord hebben. Daarnaast is het bij een morning coat gebruikelijk om een effen grijs vest te dragen. Ten derde trek je de juiste pantalon aan. Bij een morning coat hoort een grijze pantalon zonder omslag. Je herkent de traditionele jacquet pantalon aan de dunne zwarte strepen. Nu heb je bijna de morning coat volgens de etiquette compleet. Alleen de accessoires ontbreken nog.

Dé accessoires voor jouw morning coat outfit

Als kers op de taart maak je jouw bruidegom outfit compleet met de bijbehorende accessoires. Ga je voor de klassieke uitstraling? Dan mogen de grijze hoge hoed en suède handschoenen niet ontbreken. Tip van GENTS: draag géén zwarte handschoenen bij jouw jacquet. Zwarte handschoenen worden namelijk alleen gedragen in rouw. Aangezien trouwen een feestelijke aangelegenheid is, trek je grijze handschoenen aan. Met een stijlvolle grijze das en zwarte herenschoenen is jouw morning coat echt perfect. Nu ben je klaar om klassiek maar toch modieus het jawoord te geven. 

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN