Zo draag je schoenen op No Sock Day

Zo draag je schoenen op No Sock Day

Misschien heb je er nog nooit eerder van gehoord, maar 8 mei is het No Sock Day. Deze dag staat in het teken van geen sokken dragen, maar hoe doe je dat op een goede manier als je de hele dag aan het werk bent? GENTS schiet te hulp! Vandaag leggen wij uit hoe jij stijlvol schoenen draagt op No Sock Day. Met ons advies vermijd je eenvoudig vreemde blikken en stinkvoeten. Kortom, zo draag jij schoenen op No Sock Day!

Dag in dag uit sta jij op en doorloop je een ochtendroutine. Het aantrekken van sokken is daar hoogstwaarschijnlijk een onderdeel van. Zeker in de wintermaanden is het erg fijn om heerlijk warme sokken aan te trekken. Bovendien zorgen sokken voor een bepaalde comfort. Daarom dragen veel mensen het hele jaar door sokken aan hun voeten, maar is dat wel zo goed? Het kan erg bevrijdend zijn om af en toe geen sokken te dragen. Dat vonden ook acteur Thomas Roy en zijn vrouw. Toen er een kalender in Amerika werd opgesteld met alle feestdagen, hebben zij No Sock Day voorgesteld; een dag toegewijd aan het bevrijden van jouw voeten.

No Sock Day traditioneel vieren

Wil jij deze bijzondere dag ook vieren? Je kunt dat over het algemeen op twee manieren doen. Zo kun je No Sock Day traditioneel vieren. Dan laat je jouw voeten simpelweg ongebonden. Dat wil zeggen dat je gewoon op blote voeten loopt. Hierdoor voel je de structuur van de ondergrond waarop je loopt. Geniet bijvoorbeeld van het gevoel om met blote voeten over gras te lopen of blijf lekker in huis en herontdek hoe zacht jouw tapijt is. No Sock Day is in dit opzicht een dag om jouw voeten letterlijk de vrije loop te geven.

Schoenen zonder sokken dragen

Helaas hebben we niet allemaal de luxe dat we gewoon op blote voeten of zelfs op slippers naar werk kunnen gaan. Dan kun je nog steeds No Sock Day vieren door geen sokken in je schoenen te dragen. Dat klinkt in essentie erg eenvoudig. Je trekt gewoon gelijk jouw schoenen aan en je viert al No Sock Day. Toch zijn er wat verscholen haken en ogen waar je misschien niet van op de hoogte bent. Zo kun je niet onder iedere broek geen sokken dragen. Bovendien wil je niemand opzadelen met nare geurtjes. GENTS schiet je daarom te hulp. Wij vertellen je precies wat je wel en niet moet doen zodat jij nog steeds stijlvol schoenen kunt dragen op No Sock Day!

Geschikte broek voor No Sock Day

Wanneer je besluit geen sokken te dragen op 8 mei, dan mag dat natuurlijk ook gezien worden. Om het juist effect te creëren, moet je alleen wel een geschikte broek dragen. Het is namelijk belangrijk dat je een broek draagt waarbij de uitsnede rond de enkels erg slank is. Hierdoor wordt het oog namelijk getrokken naar het stukje huid waar je normaal sokken ziet. Heb je geen broek die slank afgesneden is bij de enkels? Dan raadt GENTS je aan om brede broekspijpen om te slaan. Doe dit wel zo strak mogelijk om hetzelfde stijlvolle effect te realiseren op No Sock Day. Wat je ook voor broek aantrekt, zorg er in ieder geval voor dat de broekspijp niet te kort is. Je hoeft niet te veel bloot te geven op No Sock Day.

Noodzakelijke voorbereiding treffen

Naast het dragen van de juiste broek willen wij je ook adviseren om de noodzakelijke voorbereidingen te treffen als je meedoet met No Sock Day. Daarbij ligt de nadruk op verzorging en hygiëne. Zorg eerst even goed voor jouw voeten. Wanneer ze niet gewend zijn om zonder sokken in schoenen te lopen, dan is de kans aanzienlijk groot dat je aan het einde van de dag met schrale enkels en zere voeten zit. Omdat je enkels ineens in contact staan met de binnenkant van je schoenen, is het belangrijk ze goed te verzorgen. GENTS adviseert je om eventuele droge plekken bijtijds in te smeren met crèmepjes. Daarnaast is een goede body scrub ook geen overbodige luxe.

Een ander belangrijk aspect van No Sock Day is het voorkomen van stinkvoeten. Wanneer je de hele dag schoenen draagt, dan kan er nog wel eens een naar geurtje de kop op steken zodra je de schoenen uittrekt. Die lucht kan erger worden als je geen sokken draagt tijdens No Sock Day. Om de ergste stank te voorkomen is het verstandig om talkpoeder te gebruiken. Daarnaast kun je ook onzichtbare sokken dragen om nare geurtjes te voorkomen, maar dan cheat je wel een beetje op No Sock Day.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN