Hoe draag je een korte broek?

Hoe draag je een korte broek?

Hoe fijn is het om met zomerse temperaturen lekker met blote benen over straat te gaan? Met een korte broek profiteren je benen van wat verkoeling en zo krijgen die melkflessen ook eens een kleurtje! Een korte broek dragen is echter niet zo makkelijk als het lijkt. Het is namelijk al gauw te casual en dat wil je in formele setting natuurlijk voorkomen. Korte broeken voor mannen zijn er in veel verschillende soorten: van pantalon tot spijkerbroek, en van chino tot zwemshorts. Welke variant draag je nu op welk moment? En hoe style je een korte herenbroek het best? Dat leggen wij je graag uit in deze blog!

Zo dragen heren een korte broek op een nette manier

Laten we voorop stellen: Een korte broek is in essentie geen formeel kledingstuk. Het dragen van een korte broek op een bruiloft of naar een sollicitatiegesprek is dus echt een no-go. Toch kun je dit kledingstuk wel degelijk dragen als de gelegenheid ernaar is. Bijvoorbeeld op een strandfeest of naar kantoor als daar een informele dresscode geldt. Draag dan wel een representatief model korte broek, zoals een chino of korte pantalon voor heren. Spijkershorts kun je het beste bewaren voor casual gelegenheden. Zorg er daarnaast voor dat je broek niet te kort is, maar ook niet te lang. De lengte is perfect als de pijpen net boven je knie vallen.

Ga voor casual met een korte spijkerbroek voor heren

Heb je een casual feestje? Ga je een terrasje pakken met vrienden? Of ga je naar het strand? Dan kun je prima een korte spijkerbroek dragen. Bij GENTS hebben we korte spijkerbroeken voor heren die je gemakkelijk draagt in elke casual setting. Het voordeel van een spijkerbroek is dat je de pijpen eenvoudig oprolt zonder dat het er gek uitziet. Zijn de pijpen van je korte spijkerbroek dus net iets te lang? Rol ze dan op tot net boven je knie en je ziet er gelijk trendy uit. Combineer jouw denim shorts verder met een polo of overhemd en you’re good to go!

Een zwembroek als korte broek dragen, kan dat?

Op een warme zomerdag zit je natuurlijk het liefst de hele dag in je zwembroek. Lekker luchtig, en als je het te warm krijgt neem je zonder gedoe een frisse duik. Shirt uit en gaan! Ga je echter de stad in, of ergens wat drinken op een terrasje, dan kom je voor een dilemma te staan. Want houd je je zwembroek aan en draag je hem als korte broek? Of is het toch beter om wat anders aan te trekken? Wat ons betreft is dit afhankelijk van het model. Hierbij is de print een belangrijke factor, want je wilt niet dat het overduidelijk is dat je een zwembroek aan hebt. Bewaar de tropische printjes dus voor aan zee en kies voor een basic model zwembroek, zoals een exemplaar met een effen kleur of een simpel streepje. Houd je daarnaast aan de lengteregel: de zwembroek moet net iets boven je knie vallen.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN