Welke kleur stropdas past bij jouw look? Lees onze tips

Welke kleur stropdas past bij jouw look? Lees onze tips

Welke kleur stropdas draag je bij welke kleur pak?

Het combineren van de juiste kleur stropdas met overhemd en pak kan soms lastig zijn. Want welke kleur das past het best bij een grijs pak, en hoe combineer je stropdassen met verschillende prints met je favoriete pak? Wij geven je 6 tips, zodat je voortaan direct de perfecte combinatie kiest voor een feest of another day at the office.

1.   Kies de juiste patronen uit

Patronen op je overhemd of pak zijn altijd leuk, maar zorg er wel voor dat het een stijlvol geheel wordt. Ga voor een effen-op-patroon combinatie, een van de makkelijkste opties. Je combineert hierbij een effen blauwe kleur stropdas met een trendy print overhemd. Stem de kleuren van zowel het overhemd als de stropdas af op de gelegenheid. Draag voor een feest of borrel een overhemd of das in warme kleuren zoals geel, cognac of aardebruin. Heb je een belangrijke meeting? Zorg dan voor een rustige look en kies voor koelere tinten zoals blauw of zachtgroen.

2.   Effen das met effen overhemd

Ben je liefhebber van een klassieke look? Dan is de combinatie van een effen gekleurde das en effen overhemd een perfecte keus. Bijvoorbeeld een zachtroze overhemd met een roze of paarse effen das. Wil je iets meer schwung aan je look toevoegen? Voeg dan een fraaie stropdas met een subtiel stippendessin toe voor een gebalanceerde look. 

 

3.   Monochromatische kleurcombinaties

Om stijlvol en verfijnd voor de dag te komen, kies je voor monochromatische kleurcombinaties. Een makkelijk uitvoerbare look die voor elke setting inzetbaar is. Draag je graag een effen lichtblauw kleurig overhemd? Zorg dat je een navy blauwe stropdas kiest. Het contrasterende blauw geeft je overhemd een fris accent. Een nette combinatie voor tijdens je meeting of een bruiloft. Staat er een chique diner gepland in je agenda? Dan mag je mooiste pak in nachtblauw of antracietgrijs uit de kast. Verruil je donkerblauwe das voor een bordeauxrood exemplaar en stijl af met een zachtroze overhemd.

4.   Analoge kleurcombinaties

Ga je voor een ietwat uitbundige stijl? Stap uit je comfortzone en experimenteer met je favoriete kleuren. Combineer bijvoorbeeld een paarse stropdas met een blauw overhemd of een roze overhemd met een paarse of bruine stropdas. Deze analoge kleurcombinaties zijn makkelijk samen te stellen. Een nette uitstraling, maar dan met een wow-effect. 

5.   Dikte van de stropdas

Naast patronen en kleuren is het belangrijk dat je bij het kiezen van je pak, op de breedte van je das let. Een brede stropdas staat mooi bij een colbert met brede revers. En een on-trend smalle stropdas combineert goed met een slim fit colbert met smalle revers.

6.   Bepaal de uitstraling

Tot slot is het belangrijk om je look af te stemmen op het doel dat je wilt bereiken. Ga je voor een krachtige of meer elegante uitstraling? Bepaal wat je met jouw outfit wilt uitstralen. Een sterk kleurcontrast zorgt voor een krachtige look: een donker pak met licht overhemd en stropdas met een prominente kleur zorgt voor impact. Een elegante stijl bereik je met lage contrasten in je outfit. Stijl hiervoor een licht pak met een licht overhemd en voeg een stropdas in een complementaire kleur toe voor de final touch.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN