Tips voor een geslaagde Moederdag

Tips voor een geslaagde Moederdag

Naarmate we ouder worden en we ons eigen leven gaan leiden, is het makkelijk om te vergeten dankbaar te zijn naar onze moeders en vaders. Wil jij dit keer met Moederdag wel iets bijzonders regelen? Kan jij wel wat tips gebruiken voor een geslaagde Moederdag? Wij van GENTS vertellen je vandaag hoe jij eenvoudig een geweldige dag voor je moeder kunt organiseren, want volgend weekend is het alweer die speciale zondag!

In Nederland vieren we Moederdag elke tweede zondag van de maand mei. Deze dag staat geheel in het teken van het moederschap. Kinderen over het hele land maken allerlei kleinigheidjes om hun moeders te laten zien dat ze weldegelijk gewaardeerd worden. Als kind heb jij dit vast en zeker ook op school gedaan. Op een bepaalde leeftijd stoppen we alleen met het netjes vieren van Moederdag - zoiets sluipt er gewoon in. Dat betekent echter niet dat jouw moeder het nu minder waardeert als je haar even in het zonnetje zet. 

Waardering voor moeders

Moederdag, zoals wij die vandaag de dag kennen, is nog niet zo heel oud. Pas ergens in de 19de eeuw werd deze bijzondere feestdag voor het eerst geïntroduceerd. Een vrouwelijke rechter uit Philadelphia startte het concept van Moederdag om een dag te claimen die volledig in het teken moest staan van vrouwen. Daarbij waren thema’s als pacifisme en ontwapening erg belangrijk. Destijds sloeg deze dag nog niet heel goed aan. Vervolgens in het begin van de 20ste eeuw werd het een succes: de dag werd namelijk omgedoopt tot een speciale dag om de waardering voor moeders te uiten. Daarom zal jouw moeder ook vandaag de dag nog zo’n extra blijk van waardering echt niet erg vinden. 

Tips voor een geslaagde Moederdag

Wanneer je eenmaal student of ouder bent, dan werken de oude cadeautjes voor deze bijzondere feestdag niet meer. Je kan immers moeilijk als 20'er aankomen zetten met een tekening of zelfgemaakt voorwerp (tenzij je natuurlijk indrukwekkende grafische skills hebt). Dat betekent echter niet dat het moeilijker is om een geslaagde Moederdag te plannen voor jouw lieve mams. GENTS is van mening dat het eerder juist makkelijker is. Dus heb jij nog niets geregeld voor jouw moeders? Hier zijn wat handige tips die zeker voor een geslaagde dag zorgen!

1. Geen ontbijt, maar een luxe brunch op Moederdag

In Nederland is het bij veel gezinnen traditie om op Moederdag (of Vaderdag) te beginnen met een ontbijtje (op bed). Uiteraard verzorgt het hele gezin op moeders na het ontbijt. Wanneer je wat ouder bent, ga je niet zo snel bij je ouders op bed een broodje eten. Wat je wel kunt doen, is een volwassen versie ervan organiseren. Plan bijvoorbeeld met het hele gezin een luxe brunch in. Zo kun je een bepaalde dresscode afspreken en met z’n allen een scala aan heerlijke hapjes op tafel zetten. Voor zo’n luxe brunch trek jij natuurlijk een net overhemd aan met daarop een stijlvol gilet. Om het casual chique te houden kun je vervolgens kiezen voor een spijkerbroek. Ga je echt voor een decadente sfeer tijdens het brunchen? Dan maak je de outfit compleet met een bijpassende pantalon. Stijltip van GENTS: zorg wel dat de pantalon past bij het gilet. Denk daarbij aan stof, patroon of kleur.

2. Krachten bundelen voor een cadeau

Naast het traditionele ontbijt is het ook gebruikelijk om moeders op Moederdag een presentje te geven. Dat is erg makkelijk als je klein bent. Naarmate je ouder wordt kan het lastig zijn om iets origineels te bedenken. GENTS stelt voor dat je dan de krachten bundelt met de andere gezinsleden. Heb je zusjes of broertjes? Maak dan even een groepsgesprek aan en praat erover. Misschien weet iemand wel dat ene gave ding dat jouw moeder stiekem al heel lang wilt, maar steeds niet aan toekomt om te kopen. Zoals een stijlvolle jurk of een prachtig dames pak. Daarnaast kan het ook leuk zijn om allemaal wat geld in te leggen en een groots cadeau te geven. Denk bijvoorbeeld aan een weekendje weg met het gezin of een stedentrip speciaal voor mam (en pap). 

3. Speel in op de achterliggende gedachte van Moederdag

Zoals we eerder hebben uitgelegd staat Moederdag volledig in het teken om moeders te waarderen. Wanneer je niet goed weet wat je voor jouw mams kan doen, dan is het slim om die achterliggende gedachte van Moederdag te onthouden. Het gaat in feite vooral om het erkennen en geven van waardering. Dit hoeft je dus niet per se exorbitant groots te doen. Een kaartje sturen en laten bezorgen op Moederdag terwijl jij in het buitenland studeert, kan voor je moeder al enorm veel betekenen. Daarnaast kun je ook in jouw herinneringen graven. Wat deel jij alleen met jouw moeder? Een voorliefde voor chocola, een bepaald genre films of heerlijk eten? Gebruik die gedeelde interesse dan om jouw waardering te laten blijken op Moederdag. 

Kortom, voor een geslaagde Moederdag is vooral de achterliggende gedachte het allerbelangrijkste: bedankt mam!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN