Hoe kun je een kaki broek combineren?

Hoe kun je een kaki broek combineren?

De temperaturen worden aangenamer en de zon laat zich regelmatig zien. We genieten massaal van een heerlijke voorzomer. Zo passen we ook onze kleding aan op basis van het weer. Wanneer de zon heerlijk schijnt, dan kun je jouw loafers en kaki chino tevoorschijn halen. Weet je echter niet hoe je een kaki broek kunt combineren? GENTS vertelt in deze blogpost alles wat je moet weten over kaki en welke kleuren daar goed bij passen!

Zodra het warmer wordt, vinden veel mannen het lastig om luchtig gekleed te gaan en tegelijkertijd netjes voor de dag te komen. Op kantoor wordt het immers niet echt gewaardeerd als je in een zwembroek en slippers verschijnt - ongeacht de temperaturen. Gelukkig zijn er nog genoeg uitstekende kledingstukken die je als man wel kunt dragen, zelfs met tropische temperaturen. We hebben het natuurlijk over items zoals loafers en chino’s. Tegenwoordig zijn deze kledingstukken in elke kleur van de regenboog verkrijgbaar, maar de originele chino was in kaki. Het combineren met deze kleur kan best lastig zijn. Wil jij graag een kaki chino broek dragen deze zomer, maar weet je niet hoe? GENTS schiet te hulp!

Wat is kaki?

Voordat we je allerlei stijladvies geven, zetten we eerst wat feiten op een rij. Wat is kaki? Kaki, ofwel khaki, is wat we noemen een aardetint met een geelbruine kleur. De benaming is afgeleid van het Perzische woord “khak”, wat staat voor “aarde stof”. Dit slaat op het feit dat deze kleur van origine werd gebruikt voor militaire uniformen die gedragen werden door soldaten in de toenmalige koloniën. Daarna werd de kleur vooral gebruikt voor chino’s: luchtige broeken waarbij de stof en vorm gemaakt is voor tropische temperaturen. De kleur kaki bestaat doorgaans voor ongeveer 20% uit zwart en 80% geel, hoewel de exacte samenstelling kan variëren. Hierdoor is het mogelijk dat kaki kan voorkomen als warme of juist koele tint. 

Chino dragen als man

Gezien de oorsprong van de kleur kaki en de chino als broek, is het ook niet zo vreemd dat mannen over de gehele wereld de voorkeur geven aan zo’n broek met tropische temperaturen. Zo kun jij als man een kaki chino dragen als onderdeel van een semi-formele outfit. Deze broek is namelijk iets formeler dan een spijkerbroek, maar wat informeler dan een pantalon. Ideaal dus om naar kantoor te dragen als het kwik boven de 25 graden uitkomt. Er resteert je echter nog één ding: hoe kun je een kaki broek combineren? 

Welke kleuren passen bij een kaki broek?

In tegenstelling tot je misschien zou verwachten, kun je een kaki broek combineren met veel kleuren. Om te beginnen gaat de kleur kaki goed met andere aardetinten. Denk bijvoorbeeld aan bruine tinten, beige of licht grijs. Daarnaast is voor de modebewuste mannen onder ons de combinatie met felle kleuren ook goed mogelijk. Trek bijvoorbeeld een rood, oranje of limoengroen t-shirt aan op een kaki broek. Wil je echter niet zo flashy zijn? Speel je het liever ‘op safe’? Dan kun je een kaki broek combineren met pasteltinten. Ten slotte is de klassieke look natuurlijk ook altijd een goede optie. Trek voor deze look simpelweg een wit of zwart overhemd aan op jouw kaki chino. 

Tijd om zelf te mixen en matchen!

Nu heb je een beter beeld hoe je precies een kaki broek kunt combineren. Tijd dus dat je er zelf mee aan de slag gaat! Wanneer je nog niet veel vertrouwen hebt in jouw eigen stijlgevoel, dan kun je een GENTS winkel bezoeken. Onze vriendelijke winkelmedewerkers geven je graag advies zodat je een goede outfit samenstelt. Heb je die hulp niet nodig? Bestel dan vandaag nog een kaki broek of chino in een andere kleur! Dan ben je gelijk helemaal klaar voor de zomer.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN