Korte mannen opgelet: met deze tips lijk je een stuk langer!

Korte mannen opgelet: met deze tips lijk je een stuk langer!

Zo lijk je als man langer

Als er een ding is wat je aan je lichaam mag veranderen, wat zou dat dan zijn? Veel mannen die wat kleiner zijn, antwoorden hierop met: ‘ik zou wel wat langer willen zijn’. Wanneer je een leuke jeans in de winkel gaat passen, blijkt deze een paar centimeter te lang te zijn. Ook in een mooi pak voel jij je niet comfortabel, omdat deze jouw kleine bouw lijkt te accentueren. Stoort het je dat jij de kleinste man binnen je vriendengroep bent? Geen man overboord! Met onze 7 kledingtips voor kortere mannen lijk je in een handomdraai een paar centimeter langer. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:


1.   Een gestroomlijnde slanke pasvorm

Stap 1 om langer te lijken: ga voor een gestroomlijnde pasvorm. Hoewel je misschien meer fan bent van de oversized kledingtrend is dit voor jou als kleinere man niet de perfecte fit. Met een slim fit overhemd en broek in een slanke pasvorm oog je namelijk veel slanker en langer! Zorg ervoor dat de mouwen van het shirt of overhemd lang genoeg zijn, en je broek niet wijd maar slank gesneden is. Laat de baggy jeans en oversized jassen dus links liggen en kies voor slim fit kleding. We geven toe: het valt soms niet mee om pakken of broeken precies in jouw maat te kopen. Bezoek daarom ook eens een maatwerkspecialist die je broeken en overhemden op maat voor je maakt.

2.   Met verticale strepen heb je een streepje voor

Trek een shirt, overhemd of trui met verticale strepen aan en je lijkt ineens een stuk langer. Vermijd bovenkleding met horizontale strepen; hiermee lijk je breder en kleiner. Kan je toch geen afstand doen van je eerder aangekochte, klassieke shirt met horizontaal streepdessin? Combineer hem dan met een slank gesneden blazer. Zo voorkom je het kleiner makende effect van een horizontale streep.

3.   Kleine patronen voor een groots effect

Ben je een liefhebber van prints? Dan kun je het beste kiezen voor kleine patronen zoals een overhemd met een subtiele ruit. Probeer het ook rustig te houden met de hoeveelheid aan printjes. Grote patronen en een overkill aan printjes in je outfit zorgen ervoor dat je er optisch kleiner uitziet. Niet doen dus.

  1. Jouw bestie: de blazer

Jouw perfecte partner is voortaan de blazer. Zorg ervoor dat het jasje goed past en netjes op je schouders is gesneden. Een mooie blazer creëert extra armlengte en accentueert de natuurlijke vorm van je schouders. Bovendien zorgt een blazer voor een slanke taille én oogt je borst groter, mits je het bovenste knoopje van de blazer dicht draagt. Vuistregel: kies een colbertjasje met één of twee knopen,een double-breasted knoop maakt je fors. Zorg er daarnaast voor dat het jasje net wat korter is dan gemiddeld, zodat je benen langer lijken. 

5.   High jeans voor een next level look

Ben jij groot fan van jeans? Scoor dan tijdens je eerstvolgende shopsessie een exemplaar met een high waist model. Doordat de jeans tot net iets onder je navel komt, lijken je benen opeens meters lang. Nou, in ieder geval een paar centimeters langer. Ook voor jeans is de gouden regel: laat de baggy broek achterwege en ga liever voor een straight fit om optisch nog meer lengte te creëren.

6.   Final touch: de perfecte schoenen

Wil je jouw look letterlijk een next level touch geven? Kies dan voor schoenen met een dikke zool. De on-trend sneakers met een opvallend dikke, chunky zool zijn ideaal voor jou. Valt zo’n sportieve sneaker niet binnen de dresscode op kantoor? Of heb je een feestje waarvoor een chique tenue gewenst is? Ga dan voor een klassieke veterschoen, oftewel een Oxford-schoen met een dikkere zool. Met deze chique stappers smokkel je stiekem wat centimeters mee én ben je verzekerd van een statement look

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN