Geen inspiratie voor een kerstoutfit? Bekijk onze tips!

Geen inspiratie voor een kerstoutfit? Bekijk onze tips!

Outfitinspiratie voor de feestdagen

De Sint is amper een week met zijn stoomboot het land uit en de winkeletalages staan alweer in het teken van de kerstdagen. De kerstboom pronkt in je woonkamer, de eerste kerstkaarten zijn verstuurd en jouw kerstcadeaus voor familie en vrienden zijn besteld. Het enige wat nog ontbreekt is een mooie outfit voor tijdens de feestdagen. Zit je met je handen in het haar en kan jij wel wat outfitinspiratie voor de feestdagen gebruiken? Laat je inspireren door onze 5 outfit ideeën en maak je klaar voor een chique familiediner of een cozy kerstdiner voor twee!


Outfit 1: een velvet smoking

Ga je een romantisch weekend weg samen met je geliefde en wil je tijdens het kerstdiner chique verschijnen? Kies dan een velvet smoking jasje voor een statement look. Velvet geeft elke outfit een luxe uitstraling en is dan ook het herenmode item voor een feestelijke avond uit. Omdat velvet een nogal kwetsbare stof is, raden wij een velvet pantalon af. Geen vette kalkoenvlekken op je nette broek is wel zo fijn! Combineer het opvallend fluwelen jasje met een effen zwarte pantalon. Zo verschijn je als gentleman op je best!

Outfit 2: een mix en match look

Kan je moeilijk 1 outfit kiezen? Dan is een mix en match look iets voor jou! Kies voor een crispy white overhemd en match hierbij een zwart of royal blue gekleurd colbert. Voeg hier een stijlvol zwarte of blauwe pantalon aan toe. Met een elegante vlinderstrik voeg je extra cachet toe aan je kersttenue. Met deze mix en match look verschijn je tiptop op het kerstgala.

Outfit 3: : een volledige smoking of pak

Is er een chique dresscode gepland? Haal dan alles uit de kast en kies voor een originele smoking. Een zwarte of nachtblauwe smoking met een cumber rondom de buik. Let erop dat je bij black tie smoking een crispy white overhemd met onzichtbare knopen kiest. Is een black tie smoking je iets te uitbundig, maar wil je toch chique voor de dag komen? Wat dacht je van een fraai kerstgroen gekleurd linnen pak? Dit getailleerde pak draagt heerlijk licht. Nog een voordeel: het pak kreukt niet, aangezien het geen echt linnen is. Met een paar leren galaschoenen ben jij party ready!   

Outfit 4: een comfy chique look nette trui met chino of nette joggingbroek

Wil je dit jaar comfortabel aan de kerstdis zitten? Vergeet dan je smoking en settle down met een comfy chique look. Voor deze dresscode kies je een nette pullover met chino of een nette joggingbroek. Tijdens de feestdagen is een spijkerbroek minder passend. Je casual chique outfit mag tijdens de kerstdagen wat meer naar chique neigen dan naar casual. Wil je liever geen pantalon aan? Bekijk dan ons complete assortiment chino’s. Krijg je het bij de gedachte aan een trui al warm en kriebelig? Dan is een overhemd met een feestelijke print een goed alternatief! 

Outfit 5: een casual Christmas trui

Heeft je vriendin een foute Kerstavond georganiseerd? Dan kan je natuurlijk niet zonder een foute kersttrui. Maak indruk tijdens de kerstborrel op het werk of thuis aan tafel met deze geweldige foute kersttrui met LED-lampjes voor een stralend geheel. Voor een complete look voeg je hier een nette blauwe chino aan toe. Laat de kerstmuziek maar komen! Het team van Gents wenst iedereen alvast hele fijne feestdagen toe!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE TRENDS, EVENTS EN SPECIALE AANBIEDINGEN